'Gužva je abnormalna' / Slavonci se pomamili za šaranima uoči Badnjaka, pogledajte koliko košta: 'U redu zna biti i po 30 ljudi'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U pojedinim ribarnicama u Osijeku još je moguće pronaći i iznutrice šarana po cijeni od 1,38 eura po pakiranju od 500 grama i 2,80 eura po kilogramu

20.12.2023.
17:27
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Badnjak je u Slavoniji gotovo nemoguće zamisliti bez fiša paprikaša, piš SiB.hr.

Tradicionalni fiš paprikaš pravi se od riječne ribe, a među Slavoncima najpopularniji je svakako šaran. Cijene mu nisu mnogo poskupjele u odnosu na prethodnu godinu, a negdje nisu uopće. Također, ne planiraju ih povisivati ni do Božića. Tako mu u osječkim ribarnicama cijena iznosi 5,20 eura po kilogramu. Istu cijenu drže i ribarnice u Belom Manastiru, Orahovici, Slatini i Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle smo godine šarana prodavali po cijeni od 39,18 kuna, dok ove sezone košta 5,20 eura po kilogramu, što je isti iznos", pojašnjava za SiB.hr prodavačica iz Požege.

Image
Jela s ribom /

Recept kako pripremiti šarana za ručak

Image
Jela s ribom /

Recept kako pripremiti šarana za ručak

U pojedinim ribarnicama u Osijeku još je moguće pronaći i iznutrice šarana po cijeni od 1,38 eura po pakiranju od 500 grama i 2,80 eura po kilogramu. Svježi šaran u filetu koštat će vas 13, a dimljeni 16 eura po kilogramu. Da navedene cijene ne sprječavaju kupovinu spomenute ribe i ove godine, dokazuju pune prodavaonice. Prodavači tvrde kako očekuju još i veći odaziv kupaca u predstojećim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odjek je već sada velik. Gužva je abnormalna, kupuje se, a u redu zna biti i po 30 ljudi", govori jedna od prodavačica.

Cijene su šarana slične i u trgovačkim lancima. Tako ćete kilogram svježeg šarana u Konzumu platiti pet eura, a u Kauflandu 90 centi više, piše SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sve manje ribe, ali sve veće cijene

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo