Skuplji pokazi za radnike, đake i umirovljenike

Nakon divljanja cijena benzina, autoprijevoznici su počeli dizati cijene putnih karata i pokaza.

19.1.2011.
11:13
VOYO logo

Novčanici Samoboraca dodatno će se istanjiti. Navodno će od 1. veljače poskupjeti mjesečni pokazi Autoturista i Samoborčeka, i to zbog povećanja cijena goriva. Tako bi mjesečni građanski pokaz poskupio oko osam posto, a povlašteni pokazi, u koji ulaze školski, studentski i umirovljenički, oko tri posto.

Savjet potrošača

O tom poskupljenju raspravljalo se na Savjetu potrošača Grada Samobora, gdje su bili i predstavnici tih dvaju koncesionara autobusnog prijevoza. U raspravi su prijevoznici navodno htjeli da se povećaju mjesečne, ali i pojedinačne karte, i to na svim relacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U raspravi je istaknuto da se od 2006. godine cijene nisu mijenjale, a cijene goriva su išle i gore i dolje. Zadnje povećanje goriva u strukturi troškova tih tvrtki čini povećanje od više od 30 posto i ukupno povećanje troškova Samoborčeka i Autoturista je iznad granice koja je dogovorena u koncesijskom ugovoru", kaže Miran Šoić, član gradskog Savjeta potrošača.

Ipak, Savjet potrošača uspio se dogovoriti s prijevoznicima da se povećaju samo mjesečne karte, ali ne i pojedinačne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako su prijevoznici tražili povećanje oko 10 posto, uspjeli smo se dogovoriti da povećanja budu što manja, a da se cijene pojedinačnih karata za Zagreb i na lokalnim linijama ne diraju", objašnjava Šoić.

Najviše raste za radnike

Odluku o povećanju cijena autobusnog prijevoza treba još odobriti i gradonačelnik Krešo Beljak, koji će to učiniti, kako nam kažu iz Grada, ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačna cijena građanskog pokaza od Samobora do Zagreba je 420 kuna, a ukoliko dođe do poskupljenja od oko osam posto, stajao bi 453 kune. Srednjoškolski pokaz je sad 120 kuna, a poskupljenjem od oko tri posto mogao bi biti 124 kune, studentski pokaz koji je sad 190 kuna bio bi oko 196 kuna, a umirovljenički, koji je trenutačno 240 kuna, stajao bi oko 247 kuna.

U Samborčeka i Autoturistu nisu željeli komentirati povećanje cijene pokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101160280006 arti-201101120336006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo