ŠKORO OD HRT-A UZEO 350.000 KUNA OTPREMNINE NA KOJE NIJE IMAO PRAVO? / On se obrušio na medij koji je objavio tekst

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Miroslava Škoru razbjesnio je tekst u Novostima u kojem stoji da je 1999. godine uzeo od HRT-a 350.

12.7.2019.
15:19
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru pogodio je tekst, ali i naslovnica novog broja tjednika Novosti čiji je izdavač Srpsko narodno vijeće. Naime, u tekstu s kalamburskim naslovom "Ne dirajte mi glavnicu" Novosti pišu o pjevačevim poduzetničkim poslovima tijekom karijere, s posebnim osvrtom na slučaj iz 1999. godine.

Škoro je, prema pisanju Novosti, 1999. godine uzeo od Hrvatske radiotelevizije 350.000 kuna otpremnine nakon što je samo dvije godine bio direktor HRT-ove glazbene tvrtke Orfej. Državna revizija utvrdila je, pišu Novosti, da je Škoro otpremninu dobio neosnovano jer je razriješen na vlastiti zahtjev. Također je utvrdila i da Škoro nije imao pravo na povlašteni kredit od 120.000 ondašnjih njemačkih maraka koji mu je dao HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Raskrinkat ćemo ih na sudu'

Škoro je na tekst u Novostima reagirao putem Facebooka te najavio tužbu protiv tog tjednika.

"Kad ti Pupovčeve Novosti daju ovakvu naslovnicu, to je najbolja referenca da si na pravom putu. A kad tu naslovnicu temelje na lažima i konstrukcijama, onda je to već posao za moje odvjetnike. Jasno mi je da se financiraju iz državnog proračuna i da moraju odrađivati prljavi posao za svoje koalicijske partnere, ali raskrinkat ćemo ih na sudu i sav novac od tužbe uplatiti djeci poginulih hrvatskih branitelja. A brzo će doći trenutak kad će širitelji mržnje i lažnih vijesti biti skinuti s državnog proračuna i prepušteni izazovima tržišta", napisao je u objavi na Facebooku predsjednički kandidat Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo