STIGAO I ODGOVOR / Škoro smijenio istaknutog člana: 'Prigrlio sam ga.Učio ga kako se prekrižiti. Ali što je previše...'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell
13.8.2021.
19:17
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Drama vezana za Miroslava Škoru i Domovinski pokret se nastavlja. Škoro je, naime, na Facebooku objavio kako smjenjuje Igora Peternela s mjesta predstojnika u kabinetu potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Peternela je optužio za prijetnje te tvrdi da neće povući odluku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon blaćenja, laži, montiranja fotografija, mjenjanja brava i nečasnih sudova časti, danas sam smijenio g. Igora Peternela s mjesta mog predstojnika u kabinetu potpredsjednika Hrvatskog sabora. G. Peternel je nakon toga u telefonskom pozivu "zaprijetio" da mi daje 24 sata da povučem svoju odluku jer će on krenuti u obračun sa mnom.

Image
SVAĐA U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škoro ostaje i bez funkcije potpredsjednika Sabora? Član Predsjedništva: 'Ta komedija mora završiti'

Image
SVAĐA U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škoro ostaje i bez funkcije potpredsjednika Sabora? Član Predsjedništva: 'Ta komedija mora završiti'

Samo da znate, ja svoju odluku neću povući. Svi vidimo da to ide u krivom smjeru i da se valja boriti za očuvanje ideje. Peternela sam prigrlio kao prijatelja. Učio ga kako se treba prekrižiti, ali previše je previše. Dragi Igore, hvala ti na prekrasnim i iskrenim prijateljskim riječima koje si mi uputio danas u telefonskom razgovoru. Zauvijek ću pamtiti tvoju prijateljsku odanost i istančani osjećaj za odabir strane. Meni je Igore, sve ovo vrijedilo, a tebi? Pozivam te da ostanemo zajedno. Zajedništvo nema alternativu", napisao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se Peternel

"Samo sam g. Škoru obavijestio da i ja mogu svašta reći, ali odlučio sam da ću šutjeti, neću se valjati u blatu", rekao je Peternel Večernjem na pitanje je li prijetio Škori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem sama smjena, već način na koji se ona dogodila. Pravo je potpredsjednika Sabora da svojeg predstojnika ureda makne, ukoliko mu ne odgovara", rekao je Peternel.

Dodaje da kućni odgoj ipak treba postojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u politici i u biznisu moraju se imati maniri. Očekivano bi bilo da me se na prvi radni dan, nakon godišnjih odmora, pozvalo na kurtoazni razgovor i da mi je rekao, nemaš više moje povjerenje. Smjenjivati nekoga u vrijeme godišnjih odmora preko saborske službe nije pristojno. Taj potez sve govori. I tome kako smo svi u zabludi", kazao je Peternel.

Na pitanje zašto ga je Škoro točno smijenio, odgovara: "Svaki se dan on pobrine da bude u medijima, možda mu fali toga jer jenjava i njegova glazbena karijera. A i saborske zastupnike ne može smijeniti, pa je mene. Nema veze, ja imam svoju znanstvenu karijeru, a ovo puno govori o tome kako Škoro doživljava politiku", zaključio je Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo