PREDIZOBRNO OBEĆANJE? / Školarce u Zagrebu očekuju vaučeri za sportske aktivnosti: Švaljek će ih podijeliti ukoliko osvoji izbore

Image

Vaučere bi dobila djeca starije vrtićke dobe i učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola

1.2.2017.
16:26
VOYO logo

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek planira, ako osvoji izbore, realizirati plan financiranja sportskih udruga i poticanje školaraca na rekreaciju vaučerima za sportske aktivnosti, piše Večernji list

Vaučere bi dobila djeca starije vrtićke dobe i učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Vaučerima će se djeca moću upisati na sve sportske aktivnosti svih udruga koje djeluju u gradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način se više neće bez kriterijima dodljivati novac iz proračuna, već Švaljek poručuje kako će udruge dobiti onoliko novca koliko se djece toga mjeseca upiše ili bude pohađalo program određene sportske udruge. 

Vrijednost vaučera iznosit će 200 kuna mjesečno, a ako neka sportska aktivnost, od klizanja do nogometa, košta iznad iznosa vaučera, razliku će podmiriti roditelji. Vaučer će vrijediti na ime i prezime djeteta ili učenika te on neće biti prenosiv, a ujedno će služiti kao potvrda Gradu da udruzi na mjesečnoj razini uplati novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vaučere će imati pravo svako djete, a plaćanje takvog projekta iz gradskog budežta bit će jedanko trenutnom izdvajanju Grada za rad i djelovanej sportskih udruga koje sad u prvi plan stavljaju isključivo rezultate s natjecanja kako bi iz proračuna dobile više novca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo