DOBILI DVIJE ODBIJENICE / Škola u Zatonu ostala bez čistačice, ministarstvo ne želi zaposliti novu: 'Divjak, sramite se!'

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell/Facebook

Predsjednik mjesnog odbora Zaton Boris Dukić zbog svega je uputio otvoreno pismo ministrici

4.10.2018.
21:02
Davor Puklavec/Pixsell/Facebook
VOYO logo

Područna škola osnovne škole u Zatonu pokraj Šibenika ostala je bez čistačice nakon što je dosadašnja otišla u mirovinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dvije odbijenice nakon što su iz Osnovne škole Faust Vrančić, matične škole Područne škole Zaton, poslali zahtjev za raspisivanje novog natječaja.

"Spremačica koja je radila u Područnoj školi Zaton otišla je u mirovinu, a da bi mogli raspisati natječaj za novu trebali smo suglasnost ministarstva. Za prvu odbijenicu mislili smo da je nekakva greška budući ne tražimo natječaj za novo, već postojeće radno mjesto. Zato smo zahtjev poslali još jednom, ali opet smo dobili odbijenicu", kazala je za ŠibenikIN ravnateljica Osnovne škole Faust Vrančić Snježana Ćaleta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica je potom o svemu obavijestila Grad Šibenik koji je osnivač Osnovne škole Faust Vrančić. Tamo su joj rekli da će vidjeti što se tu može učiniti. 

"Ja kao ravnateljica više ne mogu ništa. Jednu od tri spremačice iz škole u Šibeniku uputila sam u Zaton i ona sada dva puta tjedno putuje tamo. Međutim, to nije dovoljno, djeca moraju imati bolje higijenske uvjete u školi ", ističe ravnateljica Ćaleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tri spremačice koliko ih je trenutno zaposleno u Osnovnoj školi Faust Vrančić u Šibeniku, dvije rade na puno radno vrijeme, a jedna na pola. 

"Male područne škole ostavljate na cjedilu"

Predsjednik mjesnog odbora Zaton Boris Dukić zbog svega je uputio otvoreno pismo ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovana ministrice Divjak,

dok nas uvjeravate da provodite obrazovnu reformu i uvodite Školu za život, dok Vaš pomoćnik Momir Karin ljude koji odlaze iz zemlje proziva zbog manjka domoljublja, male područne škole ostavljate na cjedilu - da se snalaze kako znaju, da djecu podučavaju u nehigijenskim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaton je malo mjesto, ali samodoprinosom i dobrovoljnim radom izgradili smo i vrtić i školu, i vatrogasni dom, i knjižnicu, pa i školsko igralište - je li moguće da je zapošljavanje spremačice na nepuno radno vrijeme prevelik zahtjev, hoćemo li dobrovoljnim radom morati i školu čistiti?

Dodatno, od državnog vrha stalno slušamo o demografskim problemima - a Zaton bilježi demografski rast. Ove godine imamo 22 učenika i učenica, što je rast u odnosu na protekle godine. Područna škola Zaton na 22 učenika ima 4 razreda i dvije učiteljice. I nemamo čistačicu, koju smo oduvijek imali. Svojim potezima, dakle, činite to da djeca od 6 do 10 godina nemaju higijeske uvjete za obaviti nuždu, a kamoli što drugo. Naša je čistačica otišla u mirovinu, znači ne tražimo novo radno mjesto - jedino što tražimo je da netko popuni postojeće radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato ljudi napuštaju Hrvatsku, zato je demografska slika loša - jer kad obitelji odluče ostati u Hrvatskoj, u svom rodnom mjestu, djecu moraju slati u školu koja (zbog Vaših odluka) ne može ispoštovati osnovne higijenske uvjete. U ime sve djece zatonske područne škole, njihovih nemoćnih roditelja i mene kao predsjednika Mjesnog odbora Zaton - sramite se!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo