DRAMATIČNO UPOZORENJE TURSKOG VELEPOSLANIKA: / 'U Hrvatskoj djeluje teroristička organizacija, vlasti sve znaju!'

Image
Foto: Nova TV

Ahmet Tuta, turski veleposlanik u Hrvatskoj, u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio je da u Hrvatskoj postoji gulenistička organizacija.

25.7.2016.
20:40
Nova TV
VOYO logo

U posljednjem razgovoru za Novu TV Tuta je rekao da je vojni udar pokušala frakcija unutar vojske, no nakon toga uhićeno je 13.000 ljudi, među njima suci i profesori. Ipak, za njega nema dvojbe tko stoji iza pokušaja državnog udara i svrgavanja predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Image
APSOLUTNO SMIJEŠNO: /

Erdoganove novine optužile američkog generala da stoji iza pokušaja vojnog udara

Image
APSOLUTNO SMIJEŠNO: /

Erdoganove novine optužile američkog generala da stoji iza pokušaja vojnog udara

Hrvatske vlasti znaju za FETO

"Vrlo je jasno da su gulenisti, FETO teroristička organizacija, iza pokušaja vojnog udara. Ta organizacija ima nekoliko ogranaka, ne samo u vojsci nego i u pravosuđu, ali i u drugim tijelima administracije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tvrdi da FETO postoji i u Hrvatskoj. "Znamo da postoji organizacija koja radi u Hrvatskoj i svi obavještajni izvještaji i informacije prenesene su hrvatskim vlastima na vrijeme", tvrdi Tuta.

"Ima škola stranih jezika koja ovdje radi; osim toga, pokušavaju organizirati i neke druge aktivnosti, ali hrvatske su vlasti vrlo oprezne i gledaju što rade. Nadam se da će se ta suradnja hrvatskih i turskih vlasti nastaviti", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrtna kazna? Treba poslušati narod

Vezano uz brojne kritike Turskoj sa Zapada i iz Europske unije, posebice na mogućnost uvođenja smrtne kazne, turski veleposlanik kaže da treba poslušati narod.

"Prije svega moramo u obzir uzeti volju naroda, koji se osjeća izdano od terorističke grupe u vojnoj uniformi", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su lideri EU-a poručili Turskoj da ne može biti članica Europske unije ako vrati smrtnu kaznu, Tuta kaže da je prioritet osigurati sigurnost i vratiti život u normalu u Turskoj, "a u budućnosti ćemo vidjeti što će biti posljedice smrtne kazne ako je vratimo u zakonodavstvo ili ne".

'Turska je država demokracije'

Iako je Amnesty International izvijestio o brojnim kršenjima ljudskih prava zatvorenika, Tuta kaže da nije pogledao izvještaj, ali naglašava da "svi moraju biti svjesni da je Turska država demokracije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zaboravimo da se 15. srpnja pokušalo svrgnuti vladu, demokratski izabranu vladu i predsjednika. Aktivisti za ljudska prava i sve druge relevantne institucije moraju uzeti u obzir da smo sada mogli biti pod vladavinom vojske da je udar uspio", rekao je turski veleposlanik u Hrvatskoj za Novu TV.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo