ŠKOLA KOJA JE UVELA NOVI PROGRAM NE MOŽE SE OBRANITI OD POZIVA RODITELJA: / Navala je ogromna, nije nikakvo čudo zašto

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Nakon ovog, u planu je još šest srodnih zanimanja, od kojih je jedno i svemirska tehnologija

16.5.2019.
13:52
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Tehnička škola Sisak posljednjih je dana zatrpana pozivima roditelja koji zovu iz cijele Hrvatske zbog djece koja su zainteresirana za nedavno predstavljeni program u toj školi - tehničar za razvoj videoigara.

"Jedna je majka imala ideju ispisati svog sina iz trećeg razreda srednje i upisati ga u prvi razred naše škole. Interes je golem, a mi u iduću školsku godinu primamo jedan razred s 24 učenika. Vjerujem da ćemo uspjeti privući najbolje učenike iz naše županije, ali i šire", rekao je za Novac ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je program privukao posebnu pozornost, pogotovo zbog činjenice da ostale strukovne škole u Hrvatskoj nemaju mnogo novih strukovnih kurikuluma.

Pitanje je zašto je ponuda ovog programa stigla tek sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praktikumi namijenjeni gaming industriji

"Ne bismo ga ni mi imali da Županija nije krenula u cijeli projekt. Poznato je da smo mi postali regionalni centar kompetentnosti i da smo dobili jako velika europska sredstva. Time ćemo opremiti nekoliko praktikuma koji će biti namijenjeni gaming industriji", ispričao je ravnatelj.

U sklopu provedbe programa bit će napravljeni i profesionalni audio i video studio, dostupna će biti kamera za snimanje pokreta, vrhunska gaming računala, VR naočale i gaming fotelje. Radi se o ulaganju vrijednom barem nekoliko milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurikulum za novi program osmislili su stručnjaci iz Simore, razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, koji provode i edukaciju nastavnika. U prvom razredu učenici će imati predmete: osnove programiranja, osnove računala, grafika u videoigrama, teorija razvoja videoigara, dok u drugome razredu prelaze na predmete kao što su operacijski sustavi, osnove elektrotehnike, uvod u računalne mreže, metode i tehnike izrade grafičkih elemenata u videoigrama, projektiranje i timska kolaboracija.

Posljednje dvije godine školovanja bit će posvećene naprednim tehnikama razvoja videoigara, 3D modeliranju, teksturiranju i animiranju, projektnom razvoju videoigara, digitalnoj logici, proizvodnji kompetitivnih videoigara, vizualnim efektima u videoigrama te marketingu i monetizaciji videoigara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 predmeta u pet modula

Kroz četiri godine školovanja program nudi ukupno 20 predmeta povezanih s gaming industrijom, podijeljenih u pet modula. Od treće godine u ponudi je i šest izbornih predmeta: napredna audio i videoprodukcija, razvoj okoline za izradu videoigara, testiranje korisničkog sustava u videoigrama, pokretanje poslovnog pothvata i međunarodno poslovanje.

Novac piše kako je nakon ovog, u planu još šest srodnih zanimanja, od kojih je jedno i svemirska tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo