KAMPANJA ZA GRADONAČELNICU / Škare-Ožbolt obišla Čulinec s poznatim likom iz Smogovaca: Obećala školu i rješenje gorućeg prometnog pitanja

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kandidatkinju za gradonačelnicu dočekao je Alin Kavur, najpoznatiji po svojoj dječjoj ulozi Dade iz Smogovaca

20.3.2021.
16:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare-Ožbolt danas je, u sklopu kampanje, posjetila Čulinec gdje ju je dočekao Alin Kavur, najpoznatiji po svojoj dječjoj ulozi Dade iz Smogovaca. 

Škare-Ožbolt je u tom dijelu zagrebačke Dubrave obišla mjesto gdje se treba graditi škola i željeznički prijelaz gdje građani već godinama čekaju u neprekidnim kolonama u automobilima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su političari u kampanji obećavali školu na ovom mjestu, Ulica Čulinec II.  Međutim, od škole nema ni traga, osim oznake na cesti da bi tu trebala biti škola. U 16 godina, Grad Zagreb nije bio u stanju otkupiti zemljište, a kamoli napraviti školu", napisala je Škare-Ožbolt na Facebooku te dodala da u tom dijelu grada živi više od 10 tisuća stanovnika, a djeca kilometrima hodaju do škole. 

"Kad postanem gradonačelnica, odmah ćemo dovršiti sve radnje potrebne da se škola za djecu ovog dijela grada dovrši, a to znači riješiti imovinskopravne odnose, raspisati natječaj za školu te ishoditi potrebne dozvole. Mojim planiranim tempom, mislim da bi to do kraja godine moglo biti gotovo te da se od iduće godine započne s gradnjom", napisala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obišla i željeznički prijelaz

Potom je obišla i željeznički prijelaz kod nove Branimirove. 

"Obišli smo i željeznički prijelaz u Čulincu, prijelaz Osječka- Branimirova, gdje grad silne godine ne može postići dogovor s Hrvatskim željeznicama, a kao rezultat toga od 2 do 4 sata, kad je najveća frenkvencija vlakova, rampa je stalno spuštena te su u Trnavi neprekidne kolone automobila, kako na glavnoj ulici u Trnavi, tako i u sporednim ulicama i promet je potpuno blokiran", napisala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezadovoljstvo građana je ogromno, svako malo se prosvjeduje, a grad u 15 godina nije uspio riješiti problem. Na ovom prijelazu potrebno je napraviti nadvožnjak ili podvožnjak i ulicu Trnava spojiti s Osječkom, kako bi prijelaz vozila i pješaka bio siguran i neometan. Kad postanem gradonačelnica, s pripremnim radnjama počet ću odmah nakon izbora", zaključila je Škare-Ožbolt.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo