SKANDAL U ZAGREBAČKOM SDP-u, INTERVENIRALA I POLICIJA: / 'Išlo se batinom, šakom po stolu. Rekao je da će nas zaključati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Šokirani članovi Odbora, petnaestak ljudi, ostali su sjediti. Na to je predsjednik rekao da izvolimo izaći ili će nas zaključati.'

22.1.2018.
8:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je novoizabrani šef zagrebačkog SDP-a Marko Tardelli u Maksimiru u petak navečer zaključao svoje kolege u uredu zagrebačkog ogranka te stranke, policija je izašla na teren, no kasnije su priopćili da više nije bilo potrebe za postupanjem nakon što su tamo došli, piše Jutarnji list.

Ovaj je incident bio samo nastavak već postojećeg problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbili glasovati za Poslovnik

Naime, Gordan Maras već je ranije prigovorio da se u Maksimiru događa izborni inženjering. Nakon toga je organizacija u Maksimiru bila raspuštena, a Tardelli je doveden za povjerenika. Burna sjednica u petak, na kojoj je bilo i svađe, naprasno je prekinuta zbog nepoštivanja procedure.

'Išlo se batinom, šakom po stolu. Bit će kako ja kažem. A tako se ne može raditi ', rekla je Marica Vidušić Vrdoljak. SDP-ovci se nisu mogli dogovoriti niti oko dnevnog reda. Radi se o donošenju Poslovnika prema kojemu bi Tardellijev Odbor trebao raditi, a članovi Odbora nisu htjeli glasovati za Poslovnik kojim bi im netko diktirao kako trebaju raditi. Naime, Tardellijev dnevni red nije prošao nakon glasovanja, a on je na tome inzistirao j nakon prijedloga dopune. Kada mu to nije uspjelo, sjednica je prekinuta, a Tardelli je novu sazvao za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šokirani članovi Odbora ostali su sjediti'

'Šokirani članovi Odbora, petnaestak ljudi, ostali su sjediti. Na to je predsjednik rekao da izvolimo izaći ili će nas zaključati'', rekla je Vidušić Vrdoljak za Jutarnji list. Kad je došla policija, ona je već bila otišla, no čula je što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo