SKANDAL U JASENOVCU: / Poricatelji ustaškog genocida kod spomenika položili vijenac 'stradalima od '41. do '51.'

Image
Foto: YouTube

Ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić dopustila je čelnim revizionistima da podno Kamenog cvijeta u Jasenovcu polože vijenac za "žrtve od 1945. do 1951. godine".

26.4.2016.
13:08
YouTube
VOYO logo

Okupljeni sada i u Hrvatsku nacionalnu platformu, podržavatelji ideje da je Jasenovac za vrijeme Drugog svjetskog rata bio radni i sabirni logor, a logor smrti tek za vrijeme komunista, odazvali su se na državnu komemoraciju koja je u Jasenovcu održana 22. travnja, pišu Novosti.

Na čelu delegacije bili su Marko Jurič i Igor Vukić. Jurič je široj javnosti postao poznat nakon što je u svojoj emisiji "Markov trg" prilikom odjave kazao kako bi "Zagrepčani koji se šeću Cvjetnim trgom trebali pripaziti" da netko pored crkve Preobraženja svetoga "ne istrči s nožem i obavi svoj krvavi četnički pir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRAMOTNO! /

Voditelj televizije Z1 upozorava Zagrepčane da će ih pravoslavni svećenici na Cvjetnom zaklati!

Image
SRAMOTNO! /

Voditelj televizije Z1 upozorava Zagrepčane da će ih pravoslavni svećenici na Cvjetnom zaklati!

Novosti Vukića opisuju kao "člana notornog Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac koji se u javnosti predstavlja kao Srbin čiji se otac iz Jasenovca sjeća ‘mladića u uniformi koji su ga nosili na ramenima i s njim se igrali’".

Pejaković ih pokušao spriječiti

Kustos jasenovačkog muzeja, Ivo Pejaković, pokušavao je spriječiti Juriča i Vukića, no Nataša Jovičić stala je na njihovu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto je to rekao. On zna da svi mogu položiti cvijeće. Nemojte mu uzeti za zlo. Samo vi položite vijenac", kazala je Jovičić koja je osobno otišla riješiti situaciju s Pejakovićem. Na snimci koju je objavio Jurič na YouTube kanalu vidi se i ministar kulture Zlatko Hasanbegović kako stoji kraj Jovičić.

Alen Budaj iz zagrebačkog Margelova instituta kaže da ovaj čin predstavlja uvredu "pravim žrtvama Jasenovca koje se sada izjednačavaju s imaginarnim žrtvama isto tako imaginarnog poslijeratnog komunističkog logora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da bi potomci ustaških žrtava trebali tražiti kompletno razrješenje JUSP-a na čelu s ravnateljicom.

"To trenutačno nemaju od koga zatražiti budući da se resorni ministar Hasanbegović vrlo dobro slaže s Jovičić", kazao je Budaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negiranje genocida

Revizionisti tvrde da za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske "zatočenici u logor nisu dovođeni da bi bili ubijani", za razliku od 1945. do 1951. "kada je kroz taj je logor prošlo, prema nekim procjenama, 50.000 zarobljenih vojnika, uglavnom Hrvata, od kojih je značajan broj i ubijen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo