Podrška Mostu / Plenković obećao isplatu regresa javnim i državnim službenicima i namještenicima

Ministrica Divjak je izjavila kako ne zna tko je autor ranijeg Akcijskog plana, te da će dijelovi koji su izbačeni s njega biti vraćeni

6.7.2017.
10:28
VOYO logo

U 10 sati počela je sjednica Vlade na kojoj se između ostalog vodi riječ i o kurikularnoj reformi i arbitraži sa Slovenijom. 

Prije početka sjednice Vlade, ministru prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću postavljeno je pitanje hoće li privremeno zabraniti aplikaciju Uber, na što je on odgovorio kako 'nema kome što zabraniti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka sjednice uvodnu je riječ održao premijer Andrej Plenković.

"Isplatit će se regres od 1.250 kuna svim javnim i državnim službenicima i namještenicima, isplate idu od 14.7", obećao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je izjavio i kako su osigurana sredstva za kupnju lijekova dinutoksiman za potrebe bolesne djece u Klaićevoj bolnici. 

Što se tiče arbitražne odluke sa Slovenijom, pozicija Vlade vrlo je jasna, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stav Hrvatske je nepromijenjen, odluka se neće primjenjivati bez obzira na pritiske bilo koje strane i države. U srijedu smo u Ljubljani kako bismo nastavili razgovore o otvorenim pitanjima, a ne o provedbi odluke arbitražnog suda.

"Održana je i sjednica Vijeća za suočavanje s posljedicama totalitarnih režima, očekujem da će rad i preporuke pridonijeti smanjivanju podjela u društvu i nerijetko antagoniziranih rasprava o tema prošlosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od pitanja na sjednici Vlade bilo je i ono o obrazovanju. Naime, ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak postavljeno je pitanje o tome hoće li netko odgovarati za izgubljeno vrijeme zbog novog Akcijskog plana za obrazovanje i treba li tu provesti neku istragu. 

Ona je odgovorila kako ona 'nije tu da istražuje, već da provodi strategiju'. Također je izjavila kako ne zna tko je autor ranijeg Akcijskog plana, te kako će se dijelovi o nacionalnim manjinama i djeci s invaliditetom, koji su izbačeni iz novog plana, ponovno vratiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Mostovim izmjenama Ovršnog zakona uz 13 amandmana

Vlada je u četvrtak podržala izmjene i dopune Ovršnog zakon koje predlaže Most nezavisnih lista, uz 13 amandmana kojima Banski dvori žele omogućiti da zakon bude još socijalno osjetljiviji, a premijer Andrej Plenković najavio je mogućnost da se od jeseni krene s izradom potpuno novoga Ovršnog zakona, s obzirom na brojne izmjene važećeg zakonskog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo