najava predsjednika sabora / 'Sjednica Sabora će najvjerojatnije biti 20. siječnja, a očekuje se da ćemo Vladu potvrditi 22. siječnja'

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner najavio je u ponedjeljak kako će prva radna saborska sjednica biti najvjerojatnije u srijedu, 20. siječnja, a potvrđivanje nove hrvatske Vlade, najvjerojatnije, 22. siječnja

11.1.2016.
16:58
VOYO logo

Predsjednik Sabora Željko Reiner rekao je nakon sastanka u Sheratonu da će se prva sjednica Sabora najvjerojatnije održati u srijedu, 20. siječnja. Kazao je i kako će se na sjednici usuglasiti saborski odbori te da će jedna od tema biti i vlada.

"Prva sjednica Sabora biti će skoro sigurno 20. siječnja, odnosno sljedeći tjedan. Razmišljali smo da bude 18., međutim uvriježilo je da to počne srijedom pa ćemo i mi početi srijedom. Na toj sjednici će prvenstveno biti sastav saborskih odbora jer se oni moraju prvo formirati. Naravno da će i vlada biti tema i nadamo se da će sva usuglašavanja vezana uz vladu također biti gotova do onda, kako bi se moglo u petak 22. izglasati vlada", rekao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rok od 30 dana za izglasavanje vlade ističe 23. no taj rok se uvijek može produljiti za još 30 dana, ali aj se nadam da neće biti potrebe za tim", zaključio je predsjednik Sabora i ponovio kako se očekuje da 22. bude izglasana Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo