SJEDNICA NE PROLAZI GLATKO: / Jandroković upozorio 'lijeve' da krše poslovnik, Peović mu uzvratila: 'Vi kršite Ustav!'

Image

Jandroković je upozorio klub lijevog bloka da krše poslovnik te rekao da je njih četvero u sabornici te da bi ih trebalo biti dvoje pa ih je zamolio da poštuju pravila 'kao i ostali'

2.9.2020.
12:27
VOYO logo

Saborski zastupnici vratili su se u svoje klupe nakon mjesec dana odmora i odmah prvog dana bilo je žestoko u sabornici. Naime, iduća dva tjedna saborski zastupnici će raspravljati na izvanrednoj sjednici i to pod strogim epidemiološkim mjerama. Vlada je zatražila izvanrednu sjednicu kako bi se što prije donio Zakon o obnovi Zagreba.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je na početku sjednice pojasnio da svi zastupnici mogu sudjelovati u pojedinačnoj raspravi premda ih je u sabornici tek 41. Istaknuo je da "to ne rade iz hira nego da zaštite zdravlje svih djelatnika sabora i medija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SELAK RASPUDIĆ I OREŠKOVIĆ KRITIZIRALE NOVI ZAKON: /

Plenković jednu nazvao bezobraznom, drugu optužio da je prespavala pet mjeseci

Image
SELAK RASPUDIĆ I OREŠKOVIĆ KRITIZIRALE NOVI ZAKON: /

Plenković jednu nazvao bezobraznom, drugu optužio da je prespavala pet mjeseci

Porječkali se Jandroković i Peović

Jandroković je tijekom sjednice upozorio klub lijevog bloka da krše poslovnik, javlja N1. Kazao je da je njih četvero u sabornici te da bi ih trebalo biti dvoje pa ih je zamolio da poštuju pravila "kao i ostali".

Image

30.07.2020., Zagreb - Sabor je sjednicu nastavio raspravom o Konacnom prijedlogu zakona o potvrdjivanju ugovora o zajmu izmedju Republike Hrvatske i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj za odgovor na krizu i podrsku oporavku. Sandra Bencic, Katarina Peovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Vi kršite poslovnik. Svaki bi zastupnik trebao imati pravo replike. Tražit ćemo ocjenu ustavnosti", odgovorila mu je Katarina Peović iz Radničke fronte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peović nije stala u sabornici, nastavila je temu na Facebooku

"Upravo mi je kao izabranoj narodnoj zastupnici u Hrvatskom saboru oduzeto pravo govora zbog navodno epidemioloških mjera. Predsjedništvo manipulira mjerama i tako krši Ustav RH. Svi zastupnici ne mogu biti u dvorani, ali postoji itekako mogućnost da za vrijeme postavljanja replika jedan zastupnik izađe drugi uđe u sabornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No naravno vladajućima je lagodnije da dobiju jednu trećinu replika manje. Tako su jednoj trećini zastupnika zabranili replike, a klubovima ostavili da se dogovore o desetkovanju", napisala je Peović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo