SJEĆATE LI SE ČOVJEKA KOJI JE BACIO ČETVERO DJECE S BALKONA?: / Vještaci su utvrdili da nije bio neubrojiv

Image

Okončana je istraga protiv 54-godišnjaka s Paga koji je umalo ubio svoje četvero djece

16.5.2019.
20:08
VOYO logo

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu, neće se moći braniti neubrojivošću, piše N1 televizija. Dva i pol mjeseca nakon stravičnog zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv 54-godišnjeg oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva svoje djece.

"Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru", kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, od kojih je jedna bila i supruga osumnjičenog. Presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenika.

"Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv", kaže Berović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOROR NA PAGU: /

Otac bacio svoje četvero maloljetne djece s prvog kata kuće, s visine od šest metara

Image
HOROR NA PAGU: /

Otac bacio svoje četvero maloljetne djece s prvog kata kuće, s visine od šest metara

Brani se šutnjom

S obzirom na to da mu je određen istražni zatvor, 54-godišnjak se i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Njegov odvjetnik tvrdi da će zbog zdravstvenih problema uskoro ići na operaciju. Osumnjičeni se za vrijeme postupka branio šutnjom. Njegov odvjetnik je ostao jednako nijem na pitanje hoće li nastaviti s tom praksom i na suđenju. Istražni zatvor mu istječe za 12 dana.

"Ako bude podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice", objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković, koji je pojasnio i moguće kazne za četverostruki pokušaj ubojstva: "Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijenjena ravnateljica CZSS-a

U međuvremenu, smijenjena je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru čiju je smjenu, ali i sveukupni nadzor, zatražila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić.

"Kad je upravno vijeće dobilo rezultate nadzora morali smo to proučiti. Po dobivenoj prethodnoj suglasnosti ministrice, imenovali smo Martinu Čuljak Ivančević novom ravnateljicom", kaže predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb Marina Dujmović Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša ravnateljica ostala je u Centru za socijalnu skrb, ali njena smjena je donijela promjene.

"Sama ta organizacija unutar Centra, između odjela, načina postupanja s predmetima - promijenila se i uskladila s propisima", govori Dujmović Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izmjene zakona bi trebale donijeti prave promjene pri postupanju u ovakvim slučajevima.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike