Uloženo gotovo 2,2 milijuna kuna / Sisačko - moslovačka županija obnovila vozni park hitne medicinske pomoći

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Korištenjem novih, suvremeno opremljenih vozila ostvarit će se osjetno brže i sigurnije intervencije djelatnika hitne medicinske pomoći

2.10.2019.
11:05
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije preuzeo je u srijedu sedam novih vozila, u koje je županija uložila gotovo 2,2 milijuna kuna.

Korištenjem novih, suvremeno opremljenih vozila ostvarit će se osjetno brže i sigurnije intervencije djelatnika hitne medicinske pomoći, koja na području županije djeluje u deset centara sa sedam stalnih (T1), i četiri dodatna tima (T2) u Sunji, Popovači, Dvoru i Topuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ravnatelj Zavoda Tomislav Fabijanić istaknuo je kako je za normalni rad hitne pomoći nužna stalna obnova voznog parka, pa je ova, dosad najveća jednokratna nabava novih vozila važan korak u osuvremenjivanju djelatnosti. Naglasio je kako su vozila osnovna sredstva za rad hitne službe.

 Ključeve sedam vozila djelatnicima Zavoda predao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je napomenuo kako i kupnjom vozila za ukupno 2,166.000 kuna županija brine o svojim sugrađanima. Osim nabave vozila, županija tim novcem financira i dva dodatna tima hitne medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žinić je rekao i kako u županiji, koja se prostire na 200 kilometara od sjevera do juga te 100 kilometara od istoka do zapada, postoje brojna raspršena naselja koja je nužno "pokriti" djelovanjem hitne službe. 

 U protekle tri godine nabavljeno je sedam novih vozila. Samo ove godine timovi hitne pomoći imali su više od 12 tisuća intervencija, a prosječno vrijeme dolaska na mjesto intervencije je 13 minuta. Nabava novih vozila omogućit će da neka starija vozila sada posluže za sanitetski prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod sada raspolaže s ukupno 49 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo