buđenje uspavanog diva / Sisačka Željezara nakon dvije godine počinje raditi: Talijani pokreću proizvodnju s 40 radnika

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zbog niže cijene električne energije zasad će proizvoditi specijalne čelike samo u noćnoj smjeni. Ovaj sisački metalurški pogon u svojim je zlatnim godinama poslovanja bio pravi div

29.11.2017.
11:57
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su joj dvije godine bili ugašeni pogoni, Sisačka željezara ponovno počinje raditi. Talijanska tvrtka ABS (Acciaierie Bertoli Safau), od 2012. vlasnik onoga što je preostalo od Željezare, pokreće proizvodnju u jednoj smjeni s 40 radnika, od kojih su većina zaposlenici podizvođača, piše Poslovni dnevnik. 

Kao ABS Sisak proizvodnju čelika prekinuo je točno prije dvije godine, tj. 1. prosinca 2015., pravdajući tu odluku "teškim stanjem na tržištu čelika", a kojeg se tada proizvodilo 25.000 tona mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je stotinjak radnika dobilo otkaze, a menadžment je prebačen u središnjicu tvrtke u Italiju. Stavili su na prodaju nekretnine koje ne koriste i dio njih uspjeli prodati.

Zbog niže cijene električne energije zasad će proizvoditi specijalne čelike samo u noćnoj smjeni. Ovaj sisački metalurški pogon u svojim je zlatnim godinama poslovanja bio pravi div, koji je zapošljavao 15.000 ljudi, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo