Odjel za dijalizu / Sisačka bolnica do svibnja bi trebala početi raditi u punom kapacitetu: 'Presretni smo, otvoren je prvi odjel'

Zgrada bi trebala biti gotova do kraja svibnja, a tada bi bolnica trebala početi raditi u punom kapacitetu

26.3.2021.
18:56
VOYO logo

Nakon što je opća bolnica u Sisku dobila uporabnu dozvolu za središnji paviljon tamo je preseljen prvi bolnički odjel.

Riječ je o odjelu za hemodijalizu na kojemu se trenutačno nalazi devedesetak pacijenata. Zgrada bi trebala biti gotova do kraja svibnja, a tada bi bolnica trebala početi raditi u punom kapacitetu.

Odlazimo zato u Sisak Borisu Miševiću i njegovoj gošći Andrei Lončar.  Borise, koliko je za Banovinu značajan ovaj novootvoreni dio sisačke bolnice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je opisati koliko im znači – ova županija čak 35 godina nije dobila novi odjel. Riječ je o odjelu za dijalizu. Stroj za dijalizu košta 120 tisuća kuna. Ovo je akutni odjel. Centralni prijam je jako bitan, a odjel izgleda odlično. Ima puno elemenata koji su jako bitni za funkcioniranje bolnice.

Koliko to znači pacijentima reći će nam jedna od vodećih na ovom odjelu Andrea Lončar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Presretni smo. Pogotovo zbog nedavnih događanja. Ovo je prvi put da je zgrada sagrađena s novim dijelom. “, rekla je Andrea Lončar.

Ovo je samo prvi odjel u cijeloj novoj zgradi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je. Ovo je odjel dijalize, iznad će biti hitni prijem, dnevne bolnice, laboratorij. Mi smo presretni. Funkcionalno je , a i lijepo".

Što sada imaju pacijenti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je skrb bila i prije  dobra. Ništa novo ne dobivaju, ali za nas je to puno lakše. Dobili smo centralnu distribuciju vode. Uskoro nam dolaze spremnici. Imat ćemo sve spojeno na aparate. Imat ćemo sve što nam je potrebno. Dobili smo i dva nova odvojena prostora. Imamo dosta Covid-pacijenata i bilo je prije ih teško izolirati, sada više nije", zaključila je. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo