UZ BOK FAVELAMA / Ovaj prizor iz središta Zagreba 'zapalio' je internet: Ljudi ne znaju bi li se smijali ili plakali

Image
Foto: Facebook

Sarkastično bi se moglo dodati da je pravi sljedbenik Zagrebačke škole arhitekture, no na fotografiji je očit i jedan puno veći, i sasvim legalan krimen urbanizma

14.4.2023.
19:01
Facebook
VOYO logo

Fotografija "genijalnog" rješenja manjka kvadrata u Zagrebu proširila se  društvenim mrežama.  

Vlasniku stana balkon je bio premali pa je odlučio srušiti jedan zid i nadoštukati ga drvenim gredama.  Sarkastično bi se moglo dodati da je pravi sljedbenik Zagrebačke škole arhitekture - dok su glasoviti zagrebački arhitekti od Viktora Kovačića do Drage Iblera jedinstveni u spajanju organičke arhitekture Wrighta i  Le Corbusierovog funkcionalizma, tako je i ovaj uradi sam arhitekt spojio nespojivo - drvene grede i ciglano-betonski zid. A čini se da je pomirio i poslovično svadljive druge vlasnike stanova. čim ga nitko još nije prijavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

A što sa zgradom izgrađenom na svega par metara?

Jedina sreća u ovom vandalizmu je što je stan u prizemlju pa je (valjda) konstrukcija dovoljno stabilna. 

U komentarima pod fotografiju neki se šale "kako ga treba prijavit samo ako ne polakira drvo", drugi se samo zgražaju nad 'divljaštvom', ali ima i onih koji ističu puno veću i sasvim legalnu devastaciju:  "Nitko ne spominje novu zgradu koja je sagrađena na par metara od bočnog zida stare zgrade u koji gledaju prozori nove zgrade". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo