'Sinj je pravi eldorado za liječnički rad na crno'

23.1.2010.
11:25
VOYO logo

Naime, kako se Jutarnjem listu požalila radiologinja dr. Marija Marjanović, koja ima privatnu ordinaciju u Sinju, taj je grad postao "pravi eldorado za liječnički rad na crno".

"Većina mojih kolega koji imaju ordinacije dovode specijaliste iz Splita koji obavljaju poslove na crno, pregledavaju pacijente na brzinu, rade nekvalitetne dijagnoze i osim što time ugrožavaju zdravlje pacijenata, onemogućavaju normalan rad ostalim liječnicima, oštećuju i državu", tvrdi dr. Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već 20 godina bavim se ultrazvukom. U Rogoznici sam počela raditi u marini i tamo privukla pacijente iz inozemstva koji su toliko zadovoljni da se vraćaju. No, ovdje u Sinju i u Splitu većina liječnika ne priznaje moje nalaze. Neki vraćaju pacijente uz tvrdnju da nalazi nisu dovoljno stručni, iako sam stručno osposobljena i imam licenciju", govori o svojim problemima dr. Marjanović. I njena je kolegica iz Sinja imala slične probleme, pa su nedavno alarmirali i inspekciju.

"Neki dan mi je pacijentica tražila povrat novca jer je njezin liječnik odbio primiti moje nalaze uz tvrdnju da ne priznaje nalaz privatnika", kaže liječnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se nakon posjeta inspekcije specijalisti 'na crno' pritajili, to je kratko trajalo.

"To je zatvoreni krug u kojem ruka ruku mije, ali nitko im ne može stati na kraj. Pacijenti, naravno, u brizi za svoje zdravlje, moraju kod specijalista, ali znam da ima dosta nezadovoljnih", upozorila je dr. Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001220134006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo