OŠTRE KRITIKE / Siniša Hajdaš Dončić: 'Puzajući fašizam događa se iza umivenog Plenkovićevog lica'

Image

'Ako će se nastaviti ovo bavljenje samima sobom, rejting SDP-a će padati, a onda nam, da se našalim, ni Chuck Norris kao novi predsjednik stranke ne bi mogao pomoći'

21.2.2017.
7:45
VOYO logo

"Sada imamo Hasanbegovićevo politiku bez Hasanbegovića. Ne bih htio biti pregrub i govoriti o fašizmu, ali od nečeg takvog gori je samo – puzajući.", kaže Siniša Hajdaš Dončić (SDP), bivši ministar prometa.

"To puzanje se događa u Hrvatskoj iza umivenog Plenkovićevog lica europskog diplomata. Jednake, ako ne i gore, stvari odvijaju se kao i u vrijeme Karamarka, samo sada ispod žita. SDP tu mora zauzeti čvršći stav i »pofajtati« se s HDZ-om braneći slobode. Recimo, hrvatski filmovi posljednjih sedam, osam godina bilježe po festivalima velike uspjehe, ne želimo opet imati filmove kakve rade Jakov Sedlar i Antun Vrdoljak. Neće nas valjda na svjetskim festivalima, umjesto progresivnih, predstavljati trash filmovi u stilu devedesetih", izjavio je u intervjuu Novom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koomentirajući činjenicu da se Davor Bernardić, predsjednik SDP-a zasad uspio sastati s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, Hajdaš Dončić kaže, među ostalim: 

"Ona je čisti instrument HDZ-a, pa Nikola Grmoja nedavno je izjavio da im je krajem 2015. rekla da Most može koalirati s HDZ-om ili će biti prijevremeni izbori. Predsjednicu se može kurtoazno pozdraviti u nekim prigodama i to je sve. Osobno s njom nemam zajedničkih tema za razgovor. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za N1 televiziju, Zoran Milanović je bezrezervno podržao Bernardića, čak je rekao da rezultati lokalnih izbora ne smiju utjecati na njegov status u SDP-u. O tome, bivši šef kampanje Zorana Milanovića, kaže:

"To je i moje mišljenje. Ako će se nastaviti ovo bavljenje samima sobom, rejting SDP-a će padati, a onda nam, da se našalim, ni Chuck Norris kao novi predsjednik stranke ne bi mogao pomoći. Bernardićev prvi test bit će parlamentarni izbori, on stranku mora pripremiti za te izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i činjenicu da se o slučaju INA-e i HEP-a više ništa ne čuje.

"Zato što od toga neće ništa biti. INA će, nažalost, ostati MOL-ova, ono je bio samo Plenkovićev spin u trenutku kad je saznao da smo izgubili arbitražu. Nema tu nikakve akcije, ili možda vode tajne pregovore ipod stola, trećeg nema. Davno sam izgubio iluzije da će Most biti korektiv HDZ-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne misli da je odbijanje davanja podrške ministru Pavi Barišiću naškodilo odnosima između HDZ-a i Mosta.

"Nije. To Most samo pokušava prije lokalnih izbora pokazati da se suprotstavljaju HDZ-u. Znalo se da nema dovoljno glasova za opoziv Barišića, a, uostalom, Mostovi zastupnici bili su suzdržani, nisu bili za našu inicijativu. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam više nikakve nade u vezi s Mostom. Prekinuo sam sve svoje kontakte s nekim ljudima iz te stranke. SDP mora tražiti partnere na lijevom centru", kazao je.

Misli da SDP može uzeti dio glasača Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se u birtiji nađem s mladima i pitam ih tko im je u politici najprihvatljiviji, uglavnom odgovaraju - Živi zid. Kažu da su oni kontra svih i da govore što ljude smeta. Forum mladih SDP-a progresivnim idejama, funkcionirajući i kao možda nekakva lijeva ljevice, može dio tih glasača privući SDP-u", kazao je Siniša Hajdaš Dončić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo