Sindikati su spremi 'osvojiti' Markov trg ako zatreba!

13.6.2010.
14:35
VOYO logo

Sindikati su do sad prikupili 57 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu, te s takvim rezultatom nakon četiri dana akcije ni malo ne sumnjaju u svoj uspjeh.

arti-201006110446006Što u slučaju da se prijedlog Vlade o izmjenam ZOR-a nađe u saborskoj proceduri prije završetka akcije prikupljanja potpisa upitali smo Ozrena Matijaševića iz Hrvatske udruge sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ukoliko bi se predsjednik Sabora oglušio na zahtjev organizatora i stavio prijedlog u proceduru zatražili bismo od zastupnika da bojkotiraju raspravu. Ukoliko niti to ne pomogne spremni smo se okupiti i doći na Markov trg prosvjedovati'', poručio je Matijašević za net.hr.

Podršku akciji dao je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović . Na središnjem zagrebačkom trgu potpisao je sindikalni zahtijev za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu i pozvao građane da i oni daju svoj potpis kako bi se prikupio preostali broj potrebnih potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006120045006''Pozivam sve građane da izađu i daju svoj potpis za referendum jer ovo se tiče svakoga od njih, svake obitelji i zato je važno da se odazovu'', izjavio je predsjednik SDP-a novinarima podsjetivši kako je potporu sindikalnoj inicijativi dao već prvoga dana te da njegov potpis predstavlja samo formalnost.

Milanović ističe da ZOR štiti radnička prava koja su danas ugrožena i štiti slabijega te se mijenja samo iznimno i nakon dugih pregovara, a ne, kako je rekao, preko noći kako to čini Vlada Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006120067006''Vidimo da u takvim situacijama čak ni nerazumno visok broj potpisa koji su potrebni za referendum ne predstavlja prepreku, ali svejedno ne odustajemo od naše inicijative da se prag potpisa potrebnih za referendum smanji s deset posto svih upisanih 4,5 milijuna birača, što je više od broja stanovnika Hrvatske, na pet posto'', rekao je.

Prethodni članak:

arti-201006110757006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo