NAKON NOVE GODINE / Sindikat poljoprivrede najavljuje štrajk: 'Upozoravali da ono što nude radnicima nije dovoljno'

Image
Foto: Hina

Poslodavac nije odstupao ni milimetra od svoje ponude - osam posto povećanja osnovice, uvođenje dodatka za topli obrok u iznosu 66,36 eura mjesečno, proporcionalno broju dana dolaska na posao, te povećanje limita iznosa troškova prijevoza sa sadašnjih 199,08 eura na 238,9 eura

28.12.2023.
14:45
Hina
VOYO logo

Nakon što je propao pokušaj mirenja Sindikata poljoprivrede (PPDIV) i Uprave Hrvatskih voda, sindikalci najavljuju da će nakon novogodišnjih praznika organizirati referendum o mogućem štrajku u toj državnoj tvrtki.

Nakon što je 22. prosinca propao pokušaj mirenja, situacija u Hrvatskim vodama je na korak do štrajka, izjavio je u četvrtak Hini Davor Vrbek, regionalni povjerenik PPDIV-a za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslodavac nije odstupao ni milimetra od svoje ponude - osam posto povećanja osnovice, uvođenje dodatka za topli obrok u iznosu 66,36 eura mjesečno, proporcionalno broju dana dolaska na posao, te povećanje limita iznosa troškova prijevoza sa sadašnjih 199,08 eura na 238,9 eura za nepoznati broj radnika.

Image
Žale se i drugi sindikati /

Suci ponovno prijete 'bijelim štrajkom': Nezadovoljni plaćama, čekaju sastanak s Malenicom

Image
Žale se i drugi sindikati /

Suci ponovno prijete 'bijelim štrajkom': Nezadovoljni plaćama, čekaju sastanak s Malenicom

"Sve vrijeme mirenja smo upozoravali da ono što nude radnicima nije dovoljno", rekao je Vrbek istaknuvši kako bi, da su prihvatili takvu ponudu, doveli bi radnike s najnižim koeficijentom u situaciju da primaju tek nešto više eura od zakonom propisanog minimalca. To je, smatra sindikalac, sasvim neprihvatljivo, tim više što je riječ o državnoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga Vrbek najavljuje da će PPDIV nakon novogodišnjih praznika u Hrvatskim vodama provesti referendum. Ako se više od 75 posto članova sindikata izjasni za sindikalne akcije ići će u štrajk.

"Uprava ima još malo vremena da na stol stavi ozbiljnu ponudu i zaustavi mogući štrajk", poručio je Vrbek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Radnici Čistoće pod stresom, ali na posao moraju: 'Oprema je najbitnija. Nemam ni kabanicu. Štrajk? I to je opcija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo