tužba / Sindikalac protiv INA-e: uručen mu otkaz, a on tvrdi da ga on neće ušutkati, jer je sustavno zlostavljan te najavljuje tužbe

'Pozivamo DORH da uđe u INA-u jer smo uvjerenja kako bi tim postupkom otvorili novi slučaj Agrokor", kazao je Marinko Koren

6.11.2017.
19:15
VOYO logo

Sindikalni čelnici koji brane prava radnika su obično zaštićeni od otkaza poslodavaca. No, najglasniji u INA-i nije bio te sreće pa je danas progovorio o otkazu koji mu je uručen, kako kažu iz INA-e, zbog odavanja poslovne tajne. Čelnik sindikata Nova solidarnost i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak - Predrag Sekulić, govori i o sustavnom zlostavljanju te najavljuje tužbe.

Uz veliku potporu kolega, otvoreno je progovorio o detaljima otkaza i odnosu s poslodavcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više ne želim trpjeti ovo psihičko i fizičko zlostavljanje od strane poslodavca, a nažalost i nekih svojih kolega. Predugo sve to traje i kako kažu mnogi to ne bi ni konj izdržao. Izdržavam i izdržavati ću", kaže Predrag Sekulić, čelnik sinidkata Nova solidarnost.

I poručuje da se ne boji i da ga otkaz neće ušutkati. 600 njegovih kolega potpisalo je peticiju protiv njegova otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bori se za sve rafinerije, ne samo za sisačku, da mu damo podršku jer je nepravedeno to što se provodi prema njemu taj akt", kazao je Stjepan Majkić, radnik Sisačke rafinerije.

"Zato što Predrag Sekulić govori samo istinu i ništa drugo", kazao je Mladen Bijelac, radnik Sisaške rafinerije. Iz Ine kažu da je Sekulić iznosio netočne tvrdnje o poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kršio je pravilnik i uredbe kompanije, postoji nekoliko primjera gdje je čak pristupio neovlaštenom prostoru i time prekršio naše propise o sigurnosti", naglašava Bengt Oldsberg, operativni direktor sektora Rafinerije i marketing.

Zamjerili su mu kažu i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi,  odnosno što ih je nazvao "mađaronima". Sekulić ističe da je jedina namjera MOL-a zatvaranje rafinerija u Sisku i Rijeci, čime bi uništili konkurenciju svojim rafinerijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo DORH da uđe u INA-u jer smo uvjerenja kako bi tim postupkom otvorili novi slučaj Agrokor", kazao je Marinko Koren, predsjednik skupštine Nove solidarnosti.

Sekulić najvaljuje i pravnu borbu protiv čelnih ljudi Ine: "Tužba je spremna, mnogi će se naći na klupi za svjedoke, a mnogi pod kaznenom odgovornošću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je sindikalni povjerenik, o njegovu otkazu odlučit će sud. Do tad će dolaziti na posao kao i proteklih 29 godina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo