'NIKAD NEĆU BITI CRNOJA': / Sinčić pojasnio koje je sve zastupničke privilegije odbio

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Facebook stranica Živog zida prenijela je izjavu Ivana Sinčića koji tvrdi da ne samo da je odbio razne zastupničke bonuse, koji uključuju stanarinu od 3.000 kuna i naknadu za odvojeni život od 1

2.3.2016.
19:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Naglasio je i da ne misli biti poput bivšeg ministra Crnoje te prijaviti mjesto stanovanja u Zagreb čim se preseli jer ne misli plaćati niži prirez u Karlovcu, gdje je do sada bio prijavljen. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Svi znaju da dolazim iz Karlovca, točnije Jelse, koja je udaljena nekih 60-ak kilometara od Zagreba. Dosta vremena provodim i u Međimurju gdje uzgajam batat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boravio sam za vrijeme studiranja u studentskom domu u Zagrebu, a sada ću se morati trajno preseliti u Zagreb zbog saborskih obaveza i iznajmiti stan, jer svoj ne posjedujem.

Već sam naveo kako sam odbio uzeti povlasticu za plaćanje najma stana i režija u iznosu od 3000 kn, a naravno da ću odbiti i 1000 kn naknade za odvojen život, jer ću tu živjeti sa svojom djevojkom, a i da živim sam, ne bi uzeo tu naknadu, jer ne mogu biti odvojen od samog sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI OBRAT Doznajemo: /

Čedo Prodanović nije uzeo ni kune za konzultiranje Vlade u slučaju Crnoja

Image
NOVI OBRAT Doznajemo: /

Čedo Prodanović nije uzeo ni kune za konzultiranje Vlade u slučaju Crnoja

Izdvajanje u dobrotovorne svrhe

Moja plaća iznosi 12.670 kn, nisam htio koristiti nikakve druge privilegije, naknade i povlastice jer smatram i da je ova plaća ogromna privilegija, s obzirom na činjenicu kakva mala primanja imaju stanovnici naše zemlje.

Na ovu plaću dobivam još i 1500 kn mjesečno, što nisam mogao odbiti, jer to dobiva svaki saborski zastupnik. Odlučio sam izdvajati svaki mjesec od svoje plaće u dobrotvorne svrhe i predložio sam to i ostalim saborskim zastupnicima koji su mi se na moj prijedlog podrugljivo smijali i nazivali me populistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je Petrina rekao da bi izdvojio od plaće u fond za one kojima je to potrebno. Od prve plaće sam izdvojio novac za nabavku cipelica za jedan dječji vrtić, a donirat ću dio svoje plaće svaki mjesec, za cijelo vrijeme trajanja mojeg mandata.

Traži stan

Istog trena kad iznajmim stan, što će biti u idućih dva tjedna, jer sam upravo u potrazi (ako znate nekog da iznajmljuje dvosoban stan, slobodno mi se javite), prijavit ću se na zagrebačku adresu, kako ne bi plaćao manji prirez, nego što bi trebao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Zagrebu je prirez 18%, a u Karlovcu 14%. Ja nisam Crnoja, niti ću to ikada biti. Najamninu i režije ću plaćati od svoje saborske plaće, koja je i više nego dovoljna za to, bez dodatnih, nepotrebnih bonusa.

Ja ću uvijek biti transparentan u svezi svog djelovanja i svojim ću primjerom pokazati da politika može biti časno i pošteno zanimanje, samo ako ljudi na izborima odaberu prave ljude, koji će predstavljati njihov interes, a ne interes svog džepa, stranih korporacija i banaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala vam svima na podršci ovih dana. Lijepo je vidjeti da nisam sam i da mnogi misle poput mene i žele ovoj zemlji promjene na bolje. Uvijek si postavite pitanje: ”Što bi učinili da vas nije strah? U tom trenutku ćete vjerojatno donijeti ispravnu odluku.

Ne mora vas biti strah. Živi Zid je uz vas i ja sam uz vas. Možda će potrajati, ali ako nam date podršku i ako nam se pridižite, Hrvatska će opet biti lijepa zemlja za život, ne samo za odabranu elitu, nego i za sve nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš Ivan Sinčić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINČIĆ: /

Pozivat ću se na imunitet ako me pokušaju uhititi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo