Sin joj umro od svinjske gripe pa će tužiti bolnicu

25.1.2011.
18:14
VOYO logo

Sin Nevzete Hibić (65) umro je 17. siječnja u pulskoj bolnici od komplikacija među kojima se u Otpusnici navodi i sumnja na H1N1, odnosno svinjsku gripu. Nevzetu su Puljani najčešće viđali u društvu sa sinom Elvisom (24) koji je imao i Down sindrom, a majka smatra da je njezin Elvis još mogao biti s njom da su liječnici pravovremeno reagirali.

''Moj je Elvis 6. siječnja pao u krevet sa temperaturom od oko 40 stupnjeva koju sam ja pokušavala 'skinuti' lupocetima i drugim lijekovima. Već tog dana sam ja tražila da mu dođe u posjete Hitna medicinska pomoć, zvala sam ih svaki dan ali je Hitna došla tek 10. siječnja nakon što je obiteljski liječnik doktor Šabijan došao u kućnu posjetu. Prije toga sam Hitnu zvala 11 puta, a u međuvremenu sam zvala i policiju, ne znajući kome više da se obratim. Kada se Elvisu pogoršalo stanje prevezen je na Intreni odjel 15. siječnja gdje su mu slikali pluća. Ondje je jedan liječnik kazao 'gdje ste bili do sada ?' i da su mu pluća 'otišla'. Moj je sin nakon dva dana u bolnici umro 17. siječnja, a sto posto se mogao spasiti'', rekla je Nevzeta Hibić koja nije dozvolila obdukciju svog Elvisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Otpusnici piše da je mladić bolovao od pneumonie bilaterale, akutnog suženja dišnih putova, zastoja srca, a navodi se i sumnja na H1N1. Majka tvrdi da je mladić, inače težak oko 120 kilograma, desetak dana imao temperaturu od 38 do 40 stupnjeva, te da je gripu inače rijetko imao.

Voditeljica Hitne medicinske pomoći u Puli doktorica Ksenija Družetić Božić navodi da je sve podatke, nalaze kao i zapise razgovora predala policiji. Dodaje da prvi dan kada su došli, 10. siječnja, Nevzeta nije željela potpisati da joj sin ide u bolnicu, ali je sljedeći dan potpisala, no sin nije htio ići u bolnicu kao što 11. siječnja nije želio primiti injekciju a majka ga nije htjela prisiljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izvida policija je o cijelom slučaju izvijestila i nadležno Državno odvjetništvo. U policiji kažu da je na poziv gospođe Hibić policija bila u njezinom stanu u ophodnji nekoliko dana ranije.

Vezani članak:

arti-201101210926006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo