imaju potpise za raspuštanje sabora / Šimić: 'HDZ-ov cilj je nova Vlada, u kojoj će presudan utjecaj imati Tomislav Karamarko'

Predsjednik kluba zastupnika Mosta kaže kako je razlog Oreškovićeva opoziva pokušaj uspostave nove vlada u kojoj će presudan utjecaj imati Karamarko

16.6.2016.
13:38
VOYO logo

Predsjednik kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić prokomentirao je za RTL govor premijera Tihomira Oreškovića.

"Mogu reći da je ovaj govor pokazao zašto Most podržava gospodina Oreškovića za premijera. Žao nam je što današnja rasprava ide u smjernu stranačke stege, bez obzira što on danas rekao, koliko god dostojanstven bio i pokazao rezultate svoje Vlade", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što je sljedeći potez Mostovaca nakon opoziva premijera Oreškovića, Šimić kaže da je na jučerašnjem Klubu zastupnika Mosta 12 zastupnika potpisalo prijedlog o raspuštanju Sabora s kojim će ići u proceduru.

"Sa zastupnicima koji su istog stava, dogovorit ćemo kad točno ćemo s tim ići. Potpisivanje ovakvog dokumenta je jasna poruka da Most ne planira sudjelovati ni u kakvom preslagivanju. Sigurni smo da se rušenje Vlade i premijera radi samo zbog jednog čovjeka, Tomislava Karamarka, koji je uhvaćen u sukobu interesa", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić kaže i kako je HDZ-ov cilj nova vlada, u kojoj će presudan utjecaj imati upravo predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Mi apsolutno ne želimo u tome sudjelovati. U slučaju da ovaj dan završi onako kako izgleda da će završiti, smjenom Oreškovića, najpošteniji su novi izbori pa neka građani odrede to preslagivanje u skladu sa svojom voljom, a ne nekakvom jeftinom političkom trgovinom i spajanjem nespojivog", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako nije znao ništa o optužbama koje je Orešković danas iznio o SOA-i i Ini, ali da se moglo pretpostaviti da su to razlozi zbog kojih HDZ smjenjuje premijera.

"Žalosno je da se u ovakvim trenucima smjenjuje sposobnog premijera zato što netko nije zadovoljan osobama koje će voditi obavještajne službe", zaključio je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo