Šimić će radije služiti kaznu u BiH nego u Hrvatskoj

Šimićev sarajevski odvjetnik Nikica Gržić rekao je kako izjava ministra pravosuđa da dr.

10.2.2010.
18:07
VOYO logo

arti-201002100292006"Potpisivanje sporazuma je očekivano i sve 'posljedice' po tom dokumentu mom su klijentu dobro poznate", kazao je sarajevski odvjetnik Nikica Gržić, koji zastupa odbjeglog riječkoga kardiokirurga dr. Ognjena Šimića.

U dosadašnjim razgovorima dr. Šimić se već izjasnio da zatvorsku kaznu, koju više očito neće moći izbjeći, želi služiti u BiH kazao je Gržić, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, kaže sarajevski odvjetnik, nakon presude Vrhovnoga suda još uvijek nije poslala zahtjev za izručenje radi izdržavanja kazne.

Nakon poslanog zahtjeva naše pravosuđe provjerava da li je presuda u skladu s zakonima BiH, no to nije upitno jer je jasno da postoji djelo primanja mita, a u toj proceduri će se dr. Šimić izjasniti gdje želi odslužiti kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu samo ponoviti da moj klijent, neće i ne želi izbjegavati zatvor", rekao je Gržić dodajući kako izjava hrvatskog ministra, da dr. Šimić sada može birati hoće li u Zenicu ili Lepoglavu, ipak nije dvojba koja bi ga trebala mučiti niti će on o tome odlučivati.

Kako Šimić nije 'klasični' kriminalac pravosuđa većine zemalja pa tako i BiH za takve osuđenike predviđa i izdržavanje zatvora u kaznionicama blažeg tipa, a takva je primjerice KPZ Sarajeva u kojem postoji odjel poluotvorenog tipa s mogućnošću rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako sasvim je uobičajeno da se osuđeniku donekle 'ide na ruku' u izboru termina odlaska na odsluženje, a izuzetno olakotna okolnost o kojoj će se voditi briga je i loše zdravstveno stanje dr. Šimića, piše Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-200909170525006 arti-200909160051006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo