inspekcija u tijeku / Šibenski bazen zatvoren zbog neobične zaraze: deseci ljudi razboljeli se nakon udisanja čudne prašine koja je prekrila tribine

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bazen je do daljnjeg zatvoren za korištenje, a epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo obavijestili su nadležnu sanitarnu inspekciju

15.2.2017.
16:52
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Više korisnika šibenskog bazena u Crnici u ponedjeljak je zatražilo liječničku pomoć zbog kihanja, osipa i svraba, sve do kašlja i proljeva, piše Šibenski portal. 

Bazen je do daljnjeg zatvoren za korištenje, a epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo obavijestili su nadležnu sanitarnu inspekciju, a na teren je izašla i policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo uzorkovali prašinu sa bazena jer ne uzorkujemo nešto što ne možemo analizirati, već smo jučer obavijestili nadležnu sanitarnu inspekciju, a kod nas se provodi mikrobiološka analiza vode iz bazena", rekao je doktor Željko Huljev, dežurni epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Šibenska policija u 11 sati je dobila dojavu kako se u zatvorenom bazenu u Crnici dogodilo nešto zbog čega su bazen i tribine prekriveni slojem prašine, a nekoliko djece dobilo je osip i popratni svrab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši su djelatnici nakon dojave izišli na teren i odmah obavijestili sanitarnu inspekciju i Zavod za javno zdravstvo. Policijski očevid još traje i nema podataka s kojima bi za sada mogli izlaziti u javnost", rekla je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. 

Kako neslužbeno saznaje Šibenski portal, sumnja se kako je prašina, koja je u ponedjeljak zasula zatvoreni bazen, vjerojatno rezultat raspadanja filtera u klimatizacijskom sustavu u kojem su pronađeni tragovi istog praha za koji se još ne zna sastav i kakve posljedice može ostaviti na zdravlje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo se nečim otrovali, a do danas nema nikakvog odgovora na naša pitanja što smo to udahnuli. Mene od suhog kašlja bole pluća, imao sam i proljev, a jedino što čujem je da je bazen, zbog tehničkih problema, do daljnjega zatvoren", rekao je jedan od posjetioca bazena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo