nova kirurška tehnika / Šibenska bolnica ušla u povijest našeg zdravstva: 'Žene ne pričaju o tome, a nisu svjesne da je to bolest'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jučer je izvedeno nekoliko operativnih zahvata koje će ući ne samo u povijest šibenske Opće bolnice nego i hrvatskog zdravstva

6.4.2019.
13:54
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U Općoj bolnici Šibenik jučer je prvi put u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe, šibenski urolog Anđelo Mojsović sa svojim timom izveo zahvat operativnog liječenja inkontinencije, i to transuretralnom aplikacijom bioresorptivnim uretralnim implantatom, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, inkontinencija ili nevoljno gubljenje urina kod žena inače je vrlo često stanje koje je posljedica porođaja ili menopauze - osim što je higijenski problem, predstavlja i socijalni jer više od 30 posto žena starijih od 65 godina i 10 posto žena u dobi prije menopauze žali se na nekontrolirano ispuštanje mokraće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je tako dr. Mojsović izveo nekoliko operativnih zahvata koje će ući ne samo u povijest šibenske Opće bolnice nego i hrvatskog zdravstva jer podrazumijevaju potpuno novu tehniku minimalno invazivne kirurgije, piše Slobodna Dalmacija.

Postoji bezbroj prednosti ove beskrvne operativne tehnike, a šibenska Urologija ima se čime ponositi - naime, mali odjel u jednoj maloj općoj bolnici i do sada se na području laserskog uklanjanja kamenaca i inkontinencije profilirao među vodeće u Hrvatskoj, dok uspjehe niže i u ostalim domenama svojeg rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo