'Nije lako profesoru od 60 godina prezentirati takvu temu'

U ponedjeljak je i službeno u hrvatskim školama počela primjena kontroverznog zdravstvenog odgoja.

15.1.2013.
8:09
VOYO logo

Tako su u Srednjoj školi u Sesvetama, koju polazi više od 800 učenika, roditelji 27 učenika odbili slati djecu na zdravstveni odgoj. No ravnatelj škole Slavko Ivanković njihove izjave nije nikamo slao, nego ih je uputio na MZOS.

Otkrio je da više problema ima s nastavnicima nego s roditeljima. "Dobar dio naših nastavnika ne smatra se kompetentnima govoriti učenicima o spolnosti. Profesoru matematike u dobi od 60 godina nije lako prezentirati takvu temu, pa je dio nastavnika to rezolutno odbio", kazao je ravnatelj Ivanković za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No s obzirom da u toj školi ne žele otvarati nove sukobe, to će pitanje u sesvetskoj školi riješiti ili povećanim angažmanom profesora biologije, ili u suradnji s liječnicima školske medicine, koji se mogu uključiti u nastavu zdravstvenog odgoja tamo gdje je to potrebno.

Inače, iz Agencije za odgoj i obrazovanje su u naputku školama poručili da "roditelji koji inzistiraju na izuzeću učenika s nastave zdravstvenog odgoja, moraju biti svjesni, a i Vi ih trebate upozoriti na to, snosit će konzekvence, odnosno izostanci učenika s nastave zdravstvenog odgoja tretirat će se na isti način kao i izostanci s nastave bilo kojega drugog predmeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo