veliki gubitak za kulturu / Šerbedžija: 'Umro je jedan veliki čovjek bez kojega ništa neće biti isto'

Posljednju bitku Arsen Dedić ipak nije dobio. Velikan ne samo hrvatske glazbe i poezije umro je večeras od sepse u 78. godini života. Njegovi kolege i prijatelji tuguju za njim

17.8.2015.
22:33
VOYO logo

Hrvatska glazba više nikada neće biti ista. Arsen Dedić, jedan od najvećih skladatelja i izvođača, čije pjesme su obilježile generacije, danas nas je napustio.

Iako je u Klinički bolnički centar Zagreb zaprimljen prije dva tjedna jer su liječnici sumnjali na sepsu, činilo se kako će Arsen još jednom pobijediti bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova smrt duboko je potresla njegove prijatelje i kolege, ali i ljude koji su generacijama ljubili, odrastali, smijali se i plakali uz njegove pjesme.

"Meni je to strašan gubitak jer, prema meni, on je najveći pjesnik. Umro je jedan veliki čovjek bez kojega ništa neće biti isto za nas koji smo ga voljeli i odrasli uz njegove pjesme i uz njega kao prijatelja. A i za sve ljude u ovom svijetu koji su pjevali njegove pjesme, koji su odrastali s njima, ljubili s njima i umrli s njima", kazao je potreseni Rade Šerbedžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slika na njega ne smije nikada izblijediti, a ja ću živjeti s onom večeri njegovog rođendana koji sam provela s njim. Neka dijeli mir i spokoj koji nije mogao naći za života", ispričala je Tereza Kesovija.

"Kao čovjek, glazbenik, umjetnik - velik je to gubitak", kratko je komentirao Oliver Dragojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov odlazak me svakako osiromašuje i život bez njega me ponižava jer sam ga doživljavala kao nekoga tko uvijek mora biti tu", naglasila je Lea Deklava. 

"Ono što je Arsen napravio u našoj kulturi je izvanredno. On je definitivno jedan od najvećih umjetnika kojeg smo imali i čovjek koji je neizmjerno zadužio našu kulturu", rekao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je moj mentor, prijatelj i srodna duša. S jedne strane znam da je čovjek u godinama, ali s druge ne mogu zamisliti život bez njega", kazao je Zoran Predin.

Nažalost će morati, kao i svatko koga su Arsenove pjesme trajno obilježile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam svojim skromnim djelom nešto ostavio domovini. Hoćeš od filma, književnosti, autorske pjesme, nešto i pjesništva i tako dalje", izjavio je svojevremeno Arsen.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo