ZAVRŠIO PROSVJED / Seljaci pale traktore, sprema se povlačenje: 'Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema'

7.12.2023.
14:33
VOYO logo

Veliki broj seljaka koji se nalaze na GP Županja upalio je traktore i kako se čini sprema se na povlačenje, što znači da je prosvjed seljaka završio, a objavio je to i vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac, piše N1.

"Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema. Mogu reći da je hrvatski narod uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade i ministricom poljoprivrede. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama. Svi idemo svojim kućama, pripremiti se za naš blagdan Božić. Svima želim sve najbolje, ova je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema će biti poljoprivredno zemljište”, poručio je Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S traktora je pročitan dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika. Okupljenima se kratko obratio i Milenko Bilić koji je svima zahvalio na podršci i rekao kako se na ovom prosvjedu vidjelo da prosvjednici i policija mogu surađivati.

POGLEDAJTE VIDEO: Gotovi prosvjedi seljaka: 'Možemo reći da smo pobjednici, ovih 15 dana nije uzaludno. Borba će trajati i dalje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo