Šeks: Odeš li u Sabor zagorčat ćemo ti život

Budući da više ne može trpjeti stalne pritiske i sad već jasno pokazivanje stranke da je ne žele na ministarskom mjestu u Vladi Bianca Matković je naumila 'zbrisati' u Sabor.

6.3.2010.
12:57
VOYO logo

Iako je glasnogovornica HDZ-a Sunčica Glavak rekla kako su na okrugli stol o Promoviranje ravnopravnosti spolova na tržištu rada, koji je povodom Međunarodnog dana žena organizirao HDZ, pozvane sve ministrice i zastupnice te stranke, Bijanke Matković ondje nije bilo.

"Ne nisam pozvana na spomenuti okrugli stol koji je održan u središnjici stranke", izjavila je Matković, koja je ujedno predsjednica Zajednice žena "Katarina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je ministrica Matković samo dan prije razriješena dužnosti predsjednice Komisije za granice, i to na zatvorenoj sjednici Vlade, a na koju je imenovana kao državna tajnica u MVPEI-ju, počela su nagađanja o njezinu definitivnu odlasku iz Vlade.

Odavno je ne pozivaju ni na sastanke za praćenje aktivnosti vezanih uz pregovore s Europskom unijom, gdje ima funkciju glavne koordinatorice. Štoviše, njene poslove preuzeli su resorni ministri. Uz sve to, nije tajna da i sama premijerka Jadranka Kosor želi iz Vlade maknuti dotičnu ministricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, ni sama ministrica Matković više ne može trpjeti napade na sebe, pa navodno razmišlja i o odlasku u Sabor. Aktiviranje mandata zakonski joj nitko ne može uskratiti, no kako bi prevenirao tu za Kosor poprilično otešku situaciju razgovor s ministricom već je obavio Vladimir Šeks. Nedvosmisleno joj je dao do znanja kako je ne žele u Saboru te da će joj, aktivira li mandat bez njihove volje, ondje biti neizdržljivije nego u Vladi.

Opravdan je to strah budući da se u Saboru još uvijek nalaze Sanaderovi ljudi Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i Petar Selem. Oni ga se još nisu odrekli. Stoga odluči li se B. Matković za saborske klupe postojala latentna opasnost da HDZ izgubi većinu u Saboru jer bi uvijek spomenuti zastupnici mogli prijeći u neovisne. Na taj način došlo bi do prijevremenih izbora jer HDZ bi izgubio većinu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002250781006

arti-201002100099006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002100392006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo