Šeks nema utjecaja na pravosuđe!

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je da neće komentirati izjavu Damira Polančeca o sastanku s Vladimirom Šeksom na kojemu je ovaj njemu, navodno, kazao kolika će mu biti kazna.

19.10.2010.
13:43
VOYO logo

"Gospodin Šeks, koliko ga poznajem, ne utječe i ne pokušava utjecati na pravosuđe, kao ni bilo tko iz politike. Hrvatsko pravosuđe je u potpunosti neovisno", kazao je Bošnjaković.

Novinari su ministra upitali kako tumači tvrdnje da Šeks ima utjecaja na suce, čak i Ustavnog suda, pa i donošenje zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Damira Polančeca ne bih komentirao, ja samo želim reći da suci djeluju po zakonu i potpuno neovisno. Ako netko tvrdi takvo što, neka to i dokaže", kazao je Bošnjaković.

Izjavio je i kako ne očekuje probleme vezano za pregovore o poglavlju 23 s Europskom unijom zbog nedavnih zbivanja i napisa utjecaju politike na pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto je javnost o sastanku Vladimira Šeksa i Damira Polančeca morala saznati iz medija, te zašto se o njemu saznalo iz Polančecova pisma, a ne od potpredsjednika Sabora, Bošnjaković je kazao: "Ne znam tko je koga izvijestio i trebao izvijestiti, ne pitajte mene."

"Jadranka Kosor nije bila na Povjerenstvu za Inu, niti je njegov član", kazao je Bošnjaković odgovarajući na pitanja novinara o tvrdnjama Ive Sanadera da je slao svoju zamjenicu, potpredsjednicu Kosor na sastanke Povjerenstva u završnoj fazi izmjene međudioničarskog ugovora između Mola i Vlade o Ini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo