Šeks: Napadaju me psi, hijene i pirane!

28.1.2011.
0:28
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks se u nedavnom razgovoru s novinarima Hrvatskog lista okomio na novinare nazvavši ih hijenama, psima, podzemljem i agentima tajnih službi sa protuhrvatskim stajalištima. Ujedno je sebe ocijenio kao jedinog povijesnog sljednika Franje Tuđmana iako tvrdi da je Tuđman 1991. protiv njega pripremao puč.

Čini se da je glavni povod objavljivanje recentnog izvješća Amnesty Internationala u kojem se od hrvatskog pravosuđa traži preispitivanje Šeksove nadležnosti nad ratnim zločinima u Osijeku i Pakračkoj Poljani. Riječ je o nikad dokazanim tvrdnjama o zapovjednoj odgovornosti Šeksa, na što je ukazao i Branimir Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radi se o pokušaju neprihvatljivoga pritiska na hrvatsku vlast i hrvatsko pravosuđe, s ciljem da se mene uhiti, stavi pod istragu i procesuira, s procjenom i političkom kalkulacijom da do toga neće doći i da onda EU podnese izvješće o tome kako Hrvatska nije udovoljila zahtjevima... pa da se Hrvatskoj uskrati zeleno svjetlo za zatvaranje poglavlja 23. o pravosuđu i ljudskim pravima'', rekao je Šeks.

''Nastojeći dovesti me do toga da me DORH i policija stave pod istragu, ili da me se uhiti ili procesuira, jasno je da me napadaju kao još jedinu preostalu personifikaciju iz novije povijesti'', dodao je šeks čime se želi pozicionirati kao jedini historijski sljednik Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od vodećih dužnosnika HDZ-a ujedno je prozvao i novinare koji su situirani uglavnom u grupaciji EPH. Ponajviše se osvrnuo na kolumniste i novinare u tjedniku Globus, u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji.

''Jedan dio njih je u riječkom Novom listu i Nacionalu. Dakle, jedan dio njih istaknuo se zagovarajući, u biti, protuhrvatska stajališta. To su oni koji se mogu prepoznati ili identificirati po tezama da je u Hrvatskoj bio građanski rat... Kod tih pasa, hijena i pirana odgovoran sam i zato što sam spriječio generala Gotovinu da razgovara s Haaškim istražiteljima'', rekao je Šeks, a prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101180490006 arti-201101210222006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo