'ovo ni vanga ne bi predvidjela' / Šeks: 'Kada cijelo društvo dođe do dna, onda će nastupiti ozdravljenje'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vladimir Šeks, koji je nedavno pozvao Tomislava Karamarka da napusti pozicije potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a, upozorava kako postoje samo dvije opcije - fatalni ishod ili ozdravljenje

10.6.2016.
12:27
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Vladimir Šeks je aktualnu situaciju okarakterizirao kao teatar apsurda. 

"Ova kriza može rezultirati na dva načina - da demokracija ode u sunovrat, druga je opcija da se pacijent izliječi. Dakle, fatalni ishod ili ozdravljenje. Kako dolazi do ozdravljenja, treba prvo doći do dna krize. Kada cijelo društvo dođe do dna, kada sve prestane funkcionirati, Sabor, Vlada, onda nastupa vrsni trenutak krize, onda dođe do ozdravljenja. Što će biti dno - ako ne uspije preslagivanje ili ako dođe do opoziva premijera - nastupa trenutak kada nema funkcioniranja ni parlamenta ni Vlade. Dolazi do prijevremenih izbora", pojašnjava Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od osnivača HDZ-a tvrdi kako je strankama u vladajućoj koaliciji cilj izbjeći izbore.

"HDZ i Most, osobito HDZ, nastoje izbjeći izbore s punim pravom, jer ne mogu očekivati dobar rezultat. Mostu bi se prepolovio rejting, SDP mudro šuti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni plenum Vangi ne bi znao kako će se ovo rasplesti'

"Ja nisam politicki vjernik, vidjet ćemo radi li se o blefu kada je rijec o preslagivanju. HDZ bi trebao odustati od opoziva premijera jer to nije realno. Blefira se da se izbjegne pad Karamarka. Smatram da je trebao odstupiti. Na kraju se i on priklonio tome. Mislim da ni plenum Vangi ne bi znao kako će se ovo rasplesti", priznaje Šeks. 

"HDZ je imao odličnu šansu prije pola godine. Ali su propustili šansu da se okrenu životnim pričama. Okrenuli su se ustašama i partizanima, već dobivenu pobjedu doveli u pitanje. Ja mislim da HDZ mora imati važnu ulogu, ponovljeni izbori, HDZ bi pretrpio. Ako Karamarko ne uspije u preslagivanju, bilo bi logično da stranku u nove izbore vodi netko drugi", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo