GDJE SU NESTALE ROCK ZVIJEZDE? / Seks, droga i pop-poskočice

Image

Vratimo se nakratko u sedamdesete – Jimi Hendrix ugušio se u vlastitoj rigotini, Janis se predozirala, a Morrison je još jednu u nizu žestokih pijanki okončao mrtav u kadi.

7.10.2011.
19:27
VOYO logo

Vratimo se nakratko u sedamdesete – Jimi Hendrix ugušio se u vlastitoj rigotini, Janis se predozirala, a Morrison je još jednu u nizu žestokih pijanki okončao mrtav u kadi. Istovremeno, Keith Richards patentirao je „doručak šampiona“ sastavljen od nekoliko centimetara široke „lajne“ kokaina i heroina, a John Bonham iz Led Zeppelina bez droge nije mogao izdržati ni običan koncert zbog čega bi vreću „bijelog“ ugurao među bubnjeve i pauze između pjesama koristio da se rasturi do kraja. Ti ljudi zaista su živjeli prema onoj staroj „seks, droga & rock'n'roll“.

U svjetlu nedavnih gostovanja Georgea Michaela i Britney Spears, više je nego očito koliko su se uloge u međuvremenu zamijenile – dok sve više „buntovnika s gitarama“ nalikuje Bono Voxu i uživa u mirnom, obiteljskom životu, autori poskočica poput „Wake Me Up Before You Go-Go“ i „Oops... I Did It Again“ još donedavno su medijske skandale redali kao na tekućoj vrpci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekih godinu dana, Michael je odslužio kratku zatvorsku kaznu na koju je osuđen kada se pod utjecajem droge i alkohola automobilom zaletio u izlog jednog londonskog dućana. Samo nekoliko mjeseci ranije, pronađen je kako sasvim izgubljenog pogleda sjedi na klupi u parku u koji, što je priznao i policiji, nema nikakvu ideju kako je i kada došao. Britney je, pak, zadnjih godina ponovno na najboljem putu da vrati titulu pop-princeze koju je sredinom prošlog desetljeća izgubila u nepreglednom nizu izgreda i ekscesa. Nekadašnja ljepotica imala je obrijanu glavu i pogled kakvog se ne bi postidio ni serijski ubojica, a pretjerivanje u tabletama i alkoholu u jednom je trenutku platila i gubitkom skrbništva nad vlastitom djecom.

„Boje“ poročnih rokera tako danas brane tek izgubljeni Pete Doherty i stara garda poput Rolling Stonea Ronnieja Wooda koji u trenutku pisanja ovog teksta po tko zna koji put pokušava pobijediti ovisnost o „dobroj kapljici“. Tu je i vremešni kauboj Willie Nelson koji je zbog ljubavi prema marihuani osobno upoznao većinu američkih policajaca i sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gdje su tu Hrvati?

Kad bolje razmislimo - nigdje! Nevjerojatno, ali istinito, najbliže onom što bismo mogli nazvati „rokerskim“ načinom života stigao je tragikomični dalmatinski zabavljač Mladen Grdović koji zbog ljubavi prema „vinu, moru i pismi“ redovno završava pod stolom ili za volanom razbijenih automobila. Istini za volju, tu je ultimativni hrvatski rock junkie Goran Bare, no i njegova borba s porocima sve više nalikuje nekoj reality sapunici u kojoj dosadu možete prikratiti gledajući kako nekadašnje ljepotice pokušavaju izgubiti višak kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo