'Šefovao bi vojsci, a nemaš pojma što je tenk!'

Izjava koju je Ivo Josipović dao u intervjuu za net.

11.2.2010.
19:45
VOYO logo

"Novoizabrani predsjednik, koji upravlja oružanim snagama RH, a nije sudjelovao u njihovoj izgradnji, ipak bi trebao znati što je oklopnjak, što tenk, a što višenamjensko specijalno vozilo, pogotovo što je isti bio pripadnik Titove osobne garde. Komentirati medijske insinuacije ispod je razine institucije Predsjednika, pa bio to i Ivo Josipović. Naime, još jednom ponavljam da iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama nikada i nitko nije spominjao nabavu nikakvog tenka. Oprema se inače ne nabavlja zbog straha već zato da bi se kad bude trebalo mogla adekvatno i učinkovito upotrijebiti u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara", piše u priopćenju koje je Pavle Kalinić poslao našoj redakciji.

Podsjetimo, Josipović je u intervjuu za net.hr na pitanje da komentira Kalinićevu izjavu: "Smijali ste se oklopnjaku, pogledajte sada Haiti", rekao kako se "on možda osjeća nesigurnim pa nek' si kupi tenkić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izabran je zato što nije bio poznat ni u svojoj ulici'

"Mene nije bilo strah ni 1991. pa se za razliku od novoizabranog predsjednika nisam skrivao iza radne obveze iako sam i sam tada bio asistent na Sveučilištu u Zagrebu. Za razliku od novoizabranog predsjednika uvijek sam se deklarirao kao ljevičar ma koliko to koštalo. Zbog toga sam u Jugoslaviji hapšen devet puta, a u Hrvatskoj tri. A ljevičar je samo onaj koji uvijek stoji uspravno i ima kičmu bez obzira koliko mu je lomili", poručuje Kalinić.

"Novoizabrani predsjednik izabran je upravo zbog toga što nije bio poznat ni u svojoj ulici, jer da ga je prosječni hrvatski građanin poznavao rezultati izbora bili bi za njega porazni! Tko bi glasao za onoga koji je pomogao Haškom sudu onoliko koliko je on pomogao. To njemu služi na čast! Nisam siguran da bi na to dobio glasove da je imao hrabrosti o tome progovoriti!", piše pročelnik zagrebačkog kriznog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zanimljivo kako nije imao vremena za sudjelovanje u ratu'

Nadalje, poručuje Kalinić, "Ivo Josipović sam najbolje zna zbog čega se učlanio u SKH 1980., nakon Titove smrti, zašto je napustio Račana i SDP devedesetih, a ponovo se učlanio 2007. Sigurno ne iz karijerizma".

"Inače, zanimljivo je da iako je imao dovoljno godina za sudjelovanje u Domovinskom ratu za to nije imao vremena, ali je našao vremena za sudjelovanje u radu Haškog suda! Uz toliko poslova našao je i vremena jedini se naplatiti iz stečajne mase Komercijalne banke – o tome bi nešto trebao reći i gospodin Bajić kad već nije stigao do sada", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će se Ivo Josipović baviti predsjedničkim poslom mnogo ozbiljnije i uspješnije nego li se bavio objavljivanjem znanstvenih radova tijekom svoje sveučilišne karijere. Naime, u međunarodno relevantnim znanstvenim časopisima vrlo su mu tanki rezultati, skoro da ih nema, a oni koji su objavljeni uglavnom imaju veze samo s Haškim sudom. Za Hrvatskog predsjednika je ipak premalo kao referenca – Haška simfonija!", zaključuje Kalinić, koji ovim priopćenjem ovu raspravu smatra završenom.

Prethodni članak:

arti-201002100600006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo