VANJA MARUŠIĆ / Šefica USKOK-a dala ostavku zbog vozača službenog automobila

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Navodno je vozač njezinog službenog vozila izazvao prometnu nesreću s velikom materijalnom štetom u iznosu od 100.000 kuna, a taj iznos je platilo Državno odvjetništvo

18.4.2023.
18:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vanja Marušić, ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) dala je rano poslijepodne ostavku na tu funkciju. Vijest je to objavljena na stranicama Državnog odvjetništva.

"Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga", priopćeno je na stranicama DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIOPĆIO DORH /

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala ostavku

Image
PRIOPĆIO DORH /

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala ostavku

Na stranicama DORH-a nadalje piše da je Hrvoj-Šipek proslijedila je zahtjev ministru pravosuđa i uprave "s obzirom na to da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta"

Naprasna ostavka navodno proizlazi iz "problema u samoj službi". Naime, navodno je vozač njezinog službenog vozila izazvao prometnu nesreću s velikom materijalnom štetom u iznosu od 100.000 kuna. Ravnateljica USKOK-a navodno nije zatražila da vozač plati štetu, već je to učinio DORH te da je ona to smatrala prevelikim teretom za dužnost koju obavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo