ŠEFICA UDRUGE SOCIJALNIH RADNIKA: / 'Mi smo uvijek pod sumnjom, ako je odgovornost hijerahijska, gdje je odgovornost ministra?'

Image
5.4.2021.
23:47
VOYO logo

Predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić u ponedjeljak je upitala gdje je odgovornost ministra socijalne politike Josipa Aladrovića u slučaju preminule dvoipolgodišnje djevojčice u Novoj Gradiški.

Smijenjen je ravnatelj i nakon toga, za tjedan dana, zaboravlja se da Centar za socijalnu skrb treba druge oblike pomoći i podrške za rad u složenom i teškom području djelovanja kao što je zaštita djece, izjavila je Karačić u Dnevniku Nove TV te upitala zašto ne bi bio smijenjen i ministar, ako je odgovornost hijerarhijska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ILIJAŠ SE POŽALIO, SMETA GA ‘ŠTO SU UVIJEK ONI KRIVI’: ‘Znate majka je došla u Centar, to nije bila majka koja je bila nesuradljiva…’ BAKA PREMINULE DJEVOJČICE: ‘Majka je ozlijede skrivala šminkom. Prijavila sam je i rekla im ‘Molim vas, spašavajte dijete!’

Image
ILIJAŠ SE POŽALIO, SMETA MU 'ŠTO SU UVIJEK ONI KRIVI': /

'Znate, majka je došla u Centar, to nije bila majka koja je bila nesuradljiva...'

Image
ILIJAŠ SE POŽALIO, SMETA MU 'ŠTO SU UVIJEK ONI KRIVI': /

'Znate, majka je došla u Centar, to nije bila majka koja je bila nesuradljiva...'

'Nije se učinilo ništa'

Za Dnevnik Nove TV rekla je kako je ministar napravio isti potez kao i prethodni pa, kako je rekla, "smjenom ravnatelja smatra da je riješio sve svoje probleme u sustavu socijalne skrbi". Na pitanje što se promijenilo u sustavu socijalne skrbi nakon nekoliko teških slučajeva - oca koji je na Pagu s balkona bacio četvero djece i korisnika koji je u Đakovu ubio dvoje njezinih kolega, Karačić je odgovorila da se "sustavno nije promijenilo ništa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se promijenilo ništa, čuje se glas različitih aktivistica koje imaju lakši i jednostavniji pristup nositeljima politika nego što to imaju stručnjaci. Mi smo uvijek pod sumnjom, mi smo uvijek oni koji snose odgovornost. Ako je ravnatelj odgovoran hijerarhijski, onda se ja pitam - a gdje je tu odgovornost ministra", upitala je Karačić.

Ministru Aladroviću predložila je da, prije nego što sutra na razgovor primi Jelenu Veljaču i njezine kolegice iz inicijative #spasime, pogleda što je objavila na svom profilu vezano uz sustav socijalne skrbi i neka pritom ima na umu da je i on dio tog sustava. Na pitanje je li inspekcija utvrdila neke nepravilnosti u radu Centra u Novoj Gradiški, odgovorila je da je zajedno s kolegicom bila u stručnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški u petak i da taj nadzor još nisu dovršili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš prvi uvid u slučaj, u predmete i u spise koje smo dobili ne ukazuje na to da su napravljeni grubi propusti u radu Centra. Međutim, ne mogu tvrditi da ih nije bilo dok se ne provede kompletan postupak", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo