'SITUACIJA JE TEŠKA' / Šef SOA-e tvrdi da uhićeni Boysi nisu ni svjesni optužbi: 'Niti smo mi fašistička država niti je Grčka banana država!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'To su dvije funkcionalne države, zemlje EU-a i NATO-a, i u tom smislu moramo surađivati', kaže Daniel Markić

22.8.2023.
11:44
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Iz Grčke se javio Daniel Markić, šef SOA-e, koji je rekao za Danas.hr RTL-a da im je cilj riješiti situaciju s našim državljanima koji su po grčkim zatvorima.

"Svaki od nas, obojica ministara, predsjednik Vlade pa i ja smo razgovarali sa svojim kolegama ovdje u Grčkoj. Cilj je, naravno, riješiti tu situaciju - i kratkoročno da nam se državljani vrate što prije", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDIO I NOVU SNIMKU /

Plenković o navijačima nakon sastanka s grčkim premijerom: 'Istraga bi mogla trajati još nekoliko tjedana'

Image
VIDIO I NOVU SNIMKU /

Plenković o navijačima nakon sastanka s grčkim premijerom: 'Istraga bi mogla trajati još nekoliko tjedana'

Teška situacija

Na pitanje kolika je šansa da će Grčka ustupiti kazneni progon Hrvatskoj, Markić je rekao da je situacija relativno teška.

"Optužbe pred kojima su se našli su teške. Naši državljani koji su u zatvoru nisu ni svjesni koje su to optužbe pa se nadamo da ćemo uspjeti naći zajedničko rješenje s grčkim vlastima", poručio je Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da s grčkim vlastima razgovaraju o svemu i razmjenjuju informacije. "Cilj je stvoriti povjerenje. Niti smo mi fašistička država niti je Grčka banana država. To su dvije funkcionalne države, zemlje EU-a i NATO-a, i u tom smislu moramo surađivati. Konačni cilj je kao i uvijek borba protiv nasilja, želimo pomoći našim državljanima. Ne zaboravljamo da ono što su napravili nije dobro i pokušat ćemo to u budućnosti spriječiti. Naše policije su prethodno surađivale, imali smo određene spoznaje koje smo podijelili s našim kolegama. Što se dogodilo kad su navijači stigli ćemo pokušati razjasniti", rekao je šef SOA-e.

Na pitanje je li susret dogovoren odgovorio je: "Ne bih komentirao da slučajno ne bih otežavao situaciju našim državljanima, ali prilično vam je jasno kako navijačke skupine funkcioniraju inače. One nasilničke skupine. Hrvatske institucije spremne su sve učiniti da bi pomogle grčkom pravosudnom sustavu. Hrvatska garantira da će poduzeti sve moguće mjere kako bi, ako dođe do osude, sve bilo izvršeno u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo