Možebitno se vraća, ali ne istražujem kako to spriječiti

14.10.2010.
15:07
VOYO logo

"Nikoga se mi ne bojimo", odgovorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a te član Predsjedništva stranke Vladimir Šeks novinarima u Saboru.

Šeks je kazao kako stranku nije iznenadio Sanaderov zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nas ne može iznenaditi, ništa nas nije iznenadilo i ničega se ne bojimo, a najmanje eventualnog možebitnog povratka Ive Sanadera u zastupničke klupe", kazao je Šeks.

Upitan zašto možebitni, kratko je odgovorio: "Zato što sam tako rekao." Upitan znači li to da traži neku 'začkoljicu' u zakonu da se Sanader ne može vratiti, Šeks je odgovorio: "Ništa ja ne tražim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pa mi smo prošli i dobili rat, mi bismo se nekog bojali'

"Molim vas lijepo, pa mi smo prošli i dobili rat, mi bismo se nekog bojali", odgovorio je, pak, potpredsjednik Sabora i potpredsjednik HDZ-a i član Predsjedništva stranke Ivan Jarnjak, dodajući kako Sanader ima zakonsko pravo za aktiviranjem saborskog mandata.

"Nije to nikakav udarac", rekao je glavni tajnik stranke Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara boji li se HDZ osnivanja nove stranke, Bačić je odgovorio "samo je jedan HDZ", a Jarnjak je dodao i "vječan".

'Očekivali smo to, neće uzdrmati vladajuću koaliciju'

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva te zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović također je izjavio kako je pravo Ive Sanadera da aktivira svoj saborski mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada kopa snažnu jamu gdje udara čvrste armirane temelje borbi protiv korupcije, a tko će pasti u tu jamu, ostaje otvoreno pitanje."Mi smo to i očekivali i to neće uzdrmati vladajuću koaliciju. Mi ćemo i dalje imati većinu u Saboru", izjavio je Milinović novinarima u Ministarstvu zdravstva, tijekom obilježavanja Svjetskog dana transplantacije organa.

Milinović je komentirao i kako je Sanader na saborskom Povjerenstvu za Inu iznio laž, "a to je da je gospođa Kosor sudjelovala u radu Povjerenstva za Inu, no vidjeli ste da su svi članovi Povjerenstva rekli da predsjednica Vlade u tome nikad nije sudjelovala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na Sanaderovu poruku "Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada", Milinović je kazao da "Vlada kopa snažnu jamu gdje udara čvrste armirane temelje borbi protiv korupcije, a tko će pasti u tu jamu, ostaje otvoreno pitanje".

'Rijetko tko ide za gubitnikom'

Milinović ne očekuje da će Sanader u Saboru privući dio HDZ-ovih zastupnika, jer, ocijenio je, "rijetko tko ide za gubitnikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da imamo čvrstu koaliciju, ali što se iza brda valja, sačekajmo tjedan-dva, pa ćemo vidjeti", rekao je Milinović, koji drži mogućim i da Sanader aktivira saborski mandat, a da se godinu dana ne pojavi u Saboru.

Dodao je da postoji mogućnost da će Sanader pokušati destabilizirati Vladu, ali da mu to neće uspjeti. Ukoliko je Sanaderu cilj samo dobiti saborski imunitet, to će mu, kaže Milinović, biti kratkog vijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić kazao je kako malo iznenađen zahtjevom Ive Sanadera, ali ne previše. Upitan ima li HDZ razloga za strah zbog Sanaderova povratka, kratko je odgovorio protupitanjem: "Zašto bi imao?"

"Sada i uvijek podržavao sam program HDZ-a. Podržavam koaliciju koja je na osnovi koalicijskog sporazuma ostvarila većinu u ovom sazivu Sabora. Program HDZ-a i koalicijskih partnera ostvaruje se i u ovim okolnostima kojima smo sada. U tom smislu, i zahvaljujući tome što je to tako, podržavam predsjednicu stranke Jadranku Kosor i vodstvo stranke u pogledu provođenja programa koalicijskih partnera i posebice programa HDZ-a", rekao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010140309006 arti-201010140144006 arti-201010140177006 arti-201010140257006 arti-201010130624006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo