'TO SIGURNO NIJE MOJE ZBOGOM' / SDP sutra izbacuje predsjednika zagrebačkog ogranka stranke? Gotovac otkrio što će napraviti ako dođe do toga

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Viktor Gotovac predsjednika stranke Peđu Grbina uvažava i nema mu ništa loše za reći, ali stranci Možemo! zamjera više stvari

12.9.2022.
20:53
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a Viktor Gotovac rekao je za N1 da zbog prekida suradnje s platformom Možemo! očekuje da će sutra biti sankcioniran izbacivanjem na sjednici Predsjedništva stranke. “Još uvijek sam predsjednik. Prema mojim informacijama, sutra se pokreće postupak za moje izbacivanje iz stranke”, rekao je.

Gotovac je dodao da mu se osim raskida sporazuma s Možemo! u zagrebačkoj Skupštini na teret stavlja i govor na konvenciji. Istaknu je da nisu željeli kraj koalicije raskidom sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da smo to rekli i kroz sporazum. Taj narativ se želi nametnuti kako bi se nas usmjerilo da smo negativci. Ne radi se o meni, radi se o 18 ljudi u gradskom odboru koji su glasovali i jednom velikom sentimentu nezadovoljstva jer smo mi prikolica s malim kotačima. Željeli smo dinamizirati taj proces stvaranja novog pravnog okvira i apostrofirati naš stav”, rekao je.

Kaže da je temeljni problem proizašao iz nečeg što je poduzeto kod sklapanja sporazuma i načina kako je ta suradnja prezentirana. “Željeli bismo da je ta suradnja bila bolja. Postulati koji su bili postavljeni vodili su tome da se od nas očekivalo isključivo da podržavamo stvari, sve naše inicijative su se gasile ili odgađale.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA POMOLU NOVI IZBORI? /

SDP-ovac objasnio zašto je pukla koalicija s Možemo! i koja je razlika između Tomaševića i Bandića: 'Sve se može podvući jednom riječju'

Image
NA POMOLU NOVI IZBORI? /

SDP-ovac objasnio zašto je pukla koalicija s Možemo! i koja je razlika između Tomaševića i Bandića: 'Sve se može podvući jednom riječju'

'To nije moje zbogom'

Gotovac kaže da je bio socijaldemokrat i prije ulaska u SDP te da će ostati bez obzira na to što će se sutra dogoditi. “Ako ja ne budem više dio toga, ja im želim sreću. Socijaldemokracija treba Hrvatskoj”, poručio je i naglasio da SDP treba privući one ljude kojima se politika gadi.

“Želim doprinositi socijaldemokraciji, to sigurno nije moje zbogom, a sada na koji način, možda ćete me zvati da nešto komentiram, možda ću jednom biti dobrodošao u SDP-u…”, kazao je Gotovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika stranke Peđu Grbina uvažava i nema mu ništa loše za reći, ali stranci Možemo! zamjera više stvari. “Mi smo krenuli među ljude. Zato sam ja mislio da bi ključno bilo da smo krenuli prikupljati potpise za referendum za pravo žene na izbor, a to je nestalo iz javnosti. Sada su rekli da su prebacili na proljeće jer naši partneri nisu baš sigurni bi li išli s tim ili ne. Kakvi su to partneri? Treba li nam ponovno Most koji će kalkulirati hoće li s SDP-om ili HDZ-om?”, naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo