SDP-ovka IZBAČENA IZ STRANKE ZBOG DVIJE GODINE STARE KRITIKE NA FEJSU: 'Sve je motivirano mojom kandidaturom'

Image
Foto: Facebook

Zbog dvije godine stare kritike na društvenim mrežama, kandidatkinja za predsjednicu Foruma žena SDP-a Snežana Andrejev Majcan izbačena je iz stranke uoči izbora

19.11.2018.
17:09
Facebook
VOYO logo

Kandidatkinja za predsjednicu Foruma žena SDP-a Snežana Andrejev Majcan izbačena je iz stranke jer je prije dvije godine kritizirala na društvenim mrežama povratak Aleksandre Kolarić u stranku .

Kritika stara dvije godine

Andrejev Majcan smatra kako je postupak protiv nje proveden kako ne bi mogla postati nova predsjednica Foruma žena. Izbori za predsjednicu foruma održat će se 24. studenoga, u Zagrebu, a nakon izbacivanja Andrejev Majcan preostaju dvije kandidatkinje v.d. Foruma žena Karolina Leaković i savjetnica u Vladinom uredu za ravnopravnost spolova Maja Sporiš, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aleksandru Kolarić sam kritizirala prije dvije godine. Pune dvije godine se ništa nije poduzimalo tim povodom, da bi se toga odjednom sjetili kada sam objavila kandidaturu za predsjednicu Foruma žena SDP-a. Odmah sam dobila poziv za raspravu, no u njemu ništa konkretno nije bilo navedeno", kaže Andrejev Majcan koja smatra kako je postupak protiv nje proveden kako ona ne bi postala nova predsjednica Foruma žena.

Image
KAROLINA LEAKOVIĆ (SDP): /

'Ako Murganić sama ne da ostavku, od Plenkovića očekujemo da je smijeni'

Image
KAROLINA LEAKOVIĆ (SDP): /

'Ako Murganić sama ne da ostavku, od Plenkovića očekujemo da je smijeni'

Povrijeđena prava

Sada bivša SDP-ovka tvrdi kako su povrijeđena staturna prava njezinim izbacivanjem iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statut daje pravo svakome protiv koga se pokrene postupak da ima uz sebe člana stranke koji će ga podržati. Navela sam kojeg člana, pravnika koji dobro poznaje Statut, pozivam da mi bude u obrani, no nisu ga pozvali. Kada sam došla na raspravu, pitali su me imam li člana za podršku. Odgovorila sam da ga nisu pozvali i zatražila odgodu, ali su odbili taj moj zahtjev. Čak nije dozvoljeno ni da se moja izjava unese u zapisnik", tvrdi sada bivša kandidatkinja za predsjednicu Foruma žena SDP-a .

SDP-ovke O ILČIĆU: ‘Svojim seksističkim izjavama želi žene podrediti i učiniti ih manje vrijednima’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitala na Facebooku

Ona tvrdi kako kako je odluku o svojem izbacivanju iz stranke saznala na društvenim mrežama.

"Ako se pokaže da je sadržaj koji sam imala priliku vidjeti na društvenim mrežama točan, onda ću podnjeti prigovor Statutarnoj komisiji, a po potrebi i dalje", kaže Andrejev Majcan i navodi da je suludo što joj se na teret stavljaju i neki događaji još iz 2015., a pozivaju se na pravila iz 2018, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snežana Andrejev Majcan tvrdi kako je to sve motivirano njezinom kandidaturom za predsjednicu Foruma žena SDP-a.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo