SDP-ovci na vikendu u Istri, o čemu se razgovara?

3.3.2012.
12:57
VOYO logo

"Ovo je jedan od razgovora koje tradicionalno vodimo između kluba i Vlade. Odlučili smo malo sjesti i porazgovarati, o komunikaciji, o tome što popraviti", kazala je Opačić okupljenim novinarima u Poreču.

Prvih 70 dana - 'Vlada je napravila puno'

Na pitanje kako ocjenjuje prvih 70 dana Vlade, Opačić je kazala da misli da je Vlada puno napravila. "Donijeli smo proračun prije roka do kojeg smo trebali, kao i niz velikih zakona. Doista smo donijeli velik broj ključnih zakona u kratkom periodu", kazala je Opačić. Na pitanje zašto se čini kao da su neki ministri 'zbunjeni', odgovorila je: "Fokus je bio na ministarstvu financija i gospodarstva, pa se zbog toga možda stekla percepcija da neki drugi ne rade. Svi rade punom parom, samo je fokus na nekoliko ministarstava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako se SDP-ovci slažu s koalicijskim partnerima, i što je s navodnim razmiricama oko kadroviranja, Opačić je kazala da nema prigovora. "O svemu se odlučuje na Vladi i u međusobnoj koordinaciji. Mi smo mala zemlja, pa imamo i suženi prostor za izuzetno velik broj ljudi", kazala je Opačić, pojasnivši da zemlji sad trebaju vrhunski menadžeri da srede teško stanje koje su naslijedili.

'Odlučili smo biti pošteni i transparentni'

"Odlučili smo biti pošteni i transparentni. Dosad je na javnim natječajima prolazila samo politika, a mi smo puno transparentniji i pošteniji prema građanima. OK, dolaze ljudi za koje mi smatramo da mogu obaviti dio posla i snose odgovornost, kao i mi za njih, ali to je puno pošteniji pristup od fingiranja na natječajima", komentirala je kadrovsku politiku Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u Poreč su stigli gotovo svi SDP-ovi ministri s premijerom i predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem na čelu te većina SDP-ovih saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo