SDP-ovac GRBIN: 'Imamo puno potpisa, zastupnici Mosta morat će odlučiti'

Image
13.6.2016.
13:21
VOYO logo

UTJECAJNI HDZ-ovci TVRDE: ‘Božo Petrov nas je zvao tijekom vikenda i tražio da se odreknemo Karamarka!’

Taj je SDP-ov prijedlog u proceduru upućen 16. svibnja, a potpisala su ga 34 zastupnika, dvostruko više od broja predviđenog Zakonom o istražnim povjerenstvima, no Reiner ga je odbio uvrstiti u dnevni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predsjednik Sabora je samoinicijativno u ruke uzeo zadaću Sabora i donio je odluku da je ovdje riječ o pitanju o kojem se ne može osnivati istražno povjerenstvo i umjesto saborskih zastupnika je sam zaključio da ovdje nema javnog interesa. Podsjećam vas, prošli tjedan je odbio uvrstiti u dnevni red točku u kojoj se trebalo raspravljati o kurikularnoj reformi i raspuštanju Sabora i time je on i HDZ pokazao odnos prema Saboru i parlamentarnoj demokraciji'', kazao je SDP-ov Peđa Grbin, javlja N1.

'Prikupljanje potpisa za samoraspuštanje Sabora napreduje dobro'

''Za to valjanog pravnog razloga nema. On se poziva na Poslovnik o radu Hrvatskog sabora iako je riječ o pitanju koje je uređeno i Ustavom i Zakonom o istražnom povjerenstvu. On je potpuno fulao i pravni temelj i ono što je njegova zadaća, a to je da moderira raspravu, a ne da umjesto zastupnika odlučuje što će se usvojiti i kako će se odlučivati'', nastavlja Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘MOST STOJI IZA OREŠKOVIĆEVE VLADE’: Podolnjak otkrio u kojem će slučaju potpisati zahtjev za raspuštanjem Sabora

''Inzistirat ćemo da se o tome raspravi iako nam je prioritet da se raspravi o raspuštanju Sabora'', kazao je Grbin kazavši kako inicijativa za prikupljanje potpisa zastupnika za samoraspuštanje Sabora napreduje dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U sljedećih nekoliko dana ćemo ih predati. Zastupnici Mosta morat će odlučiti jesu li za novu Vladu s HDZ-om ili za raspuštanje Sabora i ono što traže građani, a to su izbori'', zaključio je Grbin.

UPOZORENJE MOSTA JAVNOSTI DA SE ŠIRE NEISTINE: “Nismo dali nikakav rok HDZ-u do utorka, želi se stvoriti konfuzija’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo