SDP OPET RAZVALJUJE: / Pogledajte koju su sliku stavili uz tvit o jednoj vrlo važnoj obljetnici iz hrvatske povijesti

Image
Foto: Žarko Bašić / PIXSELL

Podsjećanje na povijesno važnu odluku za Hrvatsku i hrvatski narod, zahvaljujući kojoj su Istra, Rijeka i dijelovi Dalmacije i danas dio Hrvatske,

21.9.2018.
9:00
Žarko Bašić / PIXSELL
VOYO logo

SDP-ovci su jučer naumili prigodnim tvitom obilježiti 75. obljetnicu odluke Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH) koje je 20. rujna 1943. godine donijelo Odluku o priključenju Istre, Rijeke, Zadra i ostalih okupiranih krajeva Hrvatskoj.

Predsjednik ZAVNOH-a, veliki hrvatski pjesnik i antifašist Vladimir Nazor, tog je dana, pozivajući se na pravo naroda na samoopredjeljenje, potvrdio odluku Okružnog Narodno-oslobodilačkog odbora za Istru o sjedinjenju, a ništavnim proglasio ugovore Kraljevine Jugoslavije i NDH s Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ I SDP SE NA TWITTERU SVAĐAJU POPUT KAKVIH ŠKOLARACA: /

Očito članovima moraju pokazati da nisu složni kao što to izgleda

Image
HDZ I SDP SE NA TWITTERU SVAĐAJU POPUT KAKVIH ŠKOLARACA: /

Očito članovima moraju pokazati da nisu složni kao što to izgleda

Vojnici Wehrmachta u prvom planu

No tu, povijesno važnu odluku za Hrvatsku i hrvatski narod, zahvaljujući kojoj su Istra, Rijeka i dijelovi Dalmacije i danas dio Hrvatske, SDP je uspio posve uprskati.

Na Twitteru su napisali: "Na današnji dan 1943. godine ZAVNOH je donio povijesnu odluku o priključenju Istre, Rijeke i okupiranih dijelova Dalmacije natrag Hrvatskoj. Nemojmo nikad zaboraviti istinu o partizanima koji su ustali protiv zla i nemojmo dopustiti da povijesni revizionizam nadjača antifašizam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije problem u tome nego u fotografiji koju su prikačili uz tu objavu. Fotografija, naime, prikazuje ulazak Nijemaca, vojnika Hitlerovog Trećeg Reicha u Split 1943. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Google će se ugasiti od srama..."

Doduše, na zidu ispred kojeg prolazi motorizirana kolona njemačkih vojnika vidi se natpis "Smrt fašizmu - sloboda narodu", no izbor fotografije ipak je posve promašen. Tako misle i mnogi koji su reagirali na SDP-ov jučerašnji tvit.

"Ovo je gore nego što sam mislio."; "Impresivna nakupina ignoranata i mediokriteta"; "Google će se ugasiti od srama..."; "I onda objavu poprate fotografijom ulaska Nijemaca u Split 1943." ... neke su od reakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ponudili su i objašnjenje izbora slike

Donekle srećom po ovu SDP rasprava podno njihove objave na Twitteru ubrzo se prebacila s neprikladno izabrane fotografije na poslovičnu raspravu o partizanima i ustašama, Titu kao zločincu i poratnim partizanskim zločinima.

Treba reći da je i administrator SDP-ovog Twittera ponudio objašnjenje izbora ove fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da nemamo mogućnost objaviti neku fotografiju baš s navedenog dana, ova iznimno važna i dobro poznata fotografija vječno će ostati simbol borbe protiv okupatora i ljubavi prema domovini, kao i antifašističkim vrijednostima za koje su se borili, a za koje se i danas borimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo