SDP IZBACIO NAPADAČA NA HAJDUKOVIĆA I DAO MU OTKAZ: / 'Inače nije konfliktan, policija će dalje istraživati'

Image
Foto: Facebook

Na telefonskoj sjedinici Predsjedništva SDP-a odlučeno je kako će voditelja Ureda predsjednika stranke, Tomislav Mikulin biti udaljen s te dužnosti i isključen iz članstva

8.6.2020.
13:56
Facebook
VOYO logo

SDP je na telefonskoj sjednici svog Predsjedništva odlučio izbaciti Tomislava Mikulina zbog napada na saborskog zastupnika te stranke Domagoja Hajdukovića, doznaje N1. On je isključen iz članstva te udaljen s radnog mjesta voditelja ureda predsjednika stranke Davora Bernardića.

Image
SABORSKI ZASTUPNIK SDP-A FIZIČKI NAPADNUT U OSIJEKU: /

Policija privela napadača. Riječ je o njegovu prijatelju?

Image
SABORSKI ZASTUPNIK SDP-A FIZIČKI NAPADNUT U OSIJEKU: /

Policija privela napadača. Riječ je o njegovu prijatelju?

Iz stranke su poručili da "sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne. Gospodin Bernardić danas u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa nije raspolagao s informacijama o identitetu počinitelja napada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u ponedjeljak je izvijestio da je Predsjedništvo stranke na hitnoj telefonskoj sjednici iz stranke izbacilo i dalo otkaz višem stručnom suradniku Tomislavu Mikulinu zbog fizičkog napada na stranačkog kolegu Domagoja Hajdukovića.

Na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništvo SDP-a isključilo je iz članstva stranke Tomislava Mikulina i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta. Povod tomu je fizički napad na saborskog zastupnika i člana Predsjedništva SDP-a Domagoja Hajdukovića, kazao je Vukas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Inače nije konfliktan'

Jasno i glasno naglašavamo da mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje, poručio je Vukas. Mikulin je fizički napao člana Predsjedništva, predsjednika organizacije osječko-baranjskog SDP-a i koordinatora za četvrtu izbornu jedinicu, i to su tri dovoljna ključna elementa za udaljenje iz stranke, a kao viši stručni suradnik u Uredu predsjednika SDP-a takvo ponašanje ne može sebi dopustiti, istaknuo je.

Dodao je da Mikulin inače nije konfliktna osoba. Na pitanje je li mu poznat povod napada Mikulina na Hajdukovića u Osijeku, Vukas je odgovorio “to nije naša briga, mi možemo komentirati samo naše odluke, a policija će dalje istraživati i vjerujemo da će napraviti svoj posao kako treba”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ostaje li Hajduković i dalje koordinator i predvodnik izborne liste Restart koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici, Vukas je kazao da o tome, nakon svih tih jutrošnjih turbulencija, nisu ni razmišljali nego će to dalje razmatrati na središnjim tijelima stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo