KONTRA OPORBE / SDP bi mogao bojkotirati rad Sabora: spremni su i na rušenje ministra Marića i ministrice Dalić

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

U SDP-u smatraju kako je bojkot Sabora najbolji odgovor ako dođe do zaustavljanja rada Povjerenstva

22.10.2017.
13:51
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Spriječi li HDZ-ova vladajuća koalicija početak rada Istražnog povjerenstva o Agrokoru, SDP će vjerojatno bojkotirati rad Sabora i pozvati ostatak opozicije da im se pridruži, piše Jutarnji list.

Dva izvora iz vrha SDP-a jučer su potvrdila kako ideja o bojkotu Sabora ima priličan broj pristaša u vodstvu SDP-a, iako o toj temi nisu raspravljali članovi Predsjedništva i Kluba zastupnika, a SDP također namjerava pokrenuti novu interpelaciju protiv ministra financija Zdravka Marića, vjerojatno i Martine Dalić, s obzirom da ih opozicija smatra odgovornim za financijsku krizu u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je prisiljen čekati šest mjeseci kako bi pokrenuli novu interpelaciju jer mora proći šest mjeseci od prethodne interpelacije. U SDP-u smatraju kako je bojkot Sabora najbolji odgovor ako dođe do zaustavljanja rada Povjerenstva.

“HDZ je pupčanom vrpcom povezan s Agrokorom i Todorićem, i to možemo dokazati u saborskoj istrazi. Znamo i kako je Dalić upletena u tajne pregovore s Todorićem, zbog čega moramo provjeriti koliko je o svemu znao premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremamo se za prvu sjednicu, naši ljudi se sastaju sa stručnjacima koji znaju kako je funcionirala sprega Agrokora i vlasti i ako Vlada onemogući rad Povjerenstva, bojkot postaje realna opcija”, rekao je Bernardićev suradnik Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo